You are here

Εκτός πατώματος η Globals-OFF-t

05/10/2001 16:20
Σαν βόμβα έσκασε η απόφαση του χρηματιστηρίου σε συνεννόηση με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να αφήσει την εταιρία GlobalSoft εκτός πατώματος σήμερα, λόγω των διεθνών εξελίξεων σε σχέση με την ανάμιξη του προέδρου της εταιρίας, κ. Λυκούργου Κυπριανού με την εταιρία Aremisoft που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο NASDAQ των HΠA.

Όπως μετάδωσε το πρακτορείο Reuters, το δικαστήριο της Νέας Υόρκης πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία των πρώην ανωτάτων στελεχών της εταιρίας Αremisoft Ρόη Μπογιατζή και Λυκούργου Κυπριανού, μετά που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ βρήκε τους προαναφερθέντες «αναμιγμένους σε πολλές παράνομες συναλλαγές». Το δικαστήριο διέταξε να επιστρέψουν το πόσο των χρημάτων που προήλθαν από πωλήσεις μετοχών, το οποίο δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Επίσης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) μεταξύ άλλων βρήκε ότι το τμήμα αναδυόμενων αγορών της εταιρίας που εδρεύει στην Κύπρο δήλωσε μόνο τα 89 από τα 120 εκατομμύρια δολάρια τζίρου πωλήσεων που έκανε το 2000. Το μεγαλύτερο μέρος ακόμη και αυτών των δηλωθέντων 89 εκατομμυρίων όμως, ήταν από πωλήσεις φάντασμα που η Αremisoft παρουσίασε στα βιβλία της με τρόπο ούτως ώστε να μην φαίνετε ότι δεν εισέπραξε χρήματα από τέτοιες πωλήσεις.

Η Aremisoft είχε ορισθεί να σταματήσει να διαπραγματεύεται κανονικά στο NASDAQ από τον περασμένο Αύγουστο.