You are here

Elma: Εξαγορά Liberty έναντι €4,5 εκ. (1)

23/12/2009 11:32
Τον έλεγχο της Liberty Life απέκτησε χθες η Elma καταβάλλοντας €4,5 εκ. για την αγορά 27,2 εκ. μετοχών της εταιρείας που αντιπροσωπεύει ποσοστό 29,92% του κεφαλαίου της. Από τα 27,2 εκ. μετοχές, τα 23,5 εκ. πώλησε ο βασικός μέχρι πρότινος μέτοχος της Aspis Liberty, Advantage Capital έναντι €3,9 εκ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αγορά πραγματοποιήθηκε χθες 22 Δεκεμβρίου 2009 με εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση από τους κυρίως μετόχους της Liberty που κατείχαν τον έλεγχο της εταιρείας. Η αγορά έγινε στην καθαρή εσωτερική αξία της Liberty που ανήρχετο σε 16,50 σεντ του Ευρώ ανά μετοχή.

Η πώληση των μετοχών της Aspis Libery στην Elma ακολουθεί την ανακοίνωση της πρόθεσης της Advantage Capital να ρευστοποιήσει τις συμμετοχές της στο κλάδο των ασφαλιστικών. Ακολουθεί επίσης την προχθεσινή δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της ασφαλιστικής θυγατρικής της Advantage Capital, Commercial Value.

Η Advantage Capital, ανακοίνωσε ότι το ΔΣ της εταιρείας αποφάσισε να αποδεκτή πρόταση του Ομίλου εταιρειών Elma Holdings που έκρινε ως συμφέρουσα για πώληση του 25,88% της άμεσης συμμετοχής της εταιρείας στην ασφαλιστική Liberty με την διάθεση 23.500.000 μετοχών για το ποσό των €3.877.500 που αντιστοιχεί σε €0,165 ανά μετοχή.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η εταιρεία περιόρισε την άμεση συμμετοχή της στην Liberty Life από 35,38% στο 9,5%. Η συνολική άμεση και έμμεση συμμετοχή της εταιρείας σήμερα βρίσκεται στο 13,96%.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το υπόλοιπο της επένδυσης στη Liberty Life δεν θεωρείται από το Διοικητικό Συμβούλιο ως στρατηγική συμμετοχή και εξετάζει προτάσεις που έχει ενώπιον του για άμεση ρευστοποίηση του.

«Η έξοδος της εταιρείας από την συμμετοχή στην Liberty Life μετά από εννέα και πλέον χρόνια, είναι ο προπομπός για την πλήρη έξοδο από τις ασφαλιστικές δραστηριότητες. Στο παρόν στάδιο η εταιρεία συνεχίζει να έχει επαφές και να αξιολογεί προτάσεις που αφορούν και τις υπόλοιπες θυγατρικές ασφαλιστικές της εταιρείες», τονίζεται.

«Με την πιο πάνω απόφαση, η εταιρεία επιδιώκει να προστατεύσει τα οικονομικά της συμφέροντα και ταυτόχρονα να βελτιώσει την οικονομική της θέση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής και τις τρέχουσες υποχρεώσεις της. Επίσης επιδιώκει να αποκτήσει τα εχέγγυα για να χαράξει τη νέα στρατηγική της πορεία όσο αφορά τις επενδύσεις της αλλά και τον τομέα δραστηριοτήτων της», καταλήγει.

Γ.Χ.