You are here

Ενδιάμεση απόφαση για Aristo

03/04/2015 08:50
Η υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων της εταιρείας Aristo Developers αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα στις 09:00 το πρωί στο μόνιμο κακουργιοδικείο, που συνεδριάζει στην Πάφο.

Στη σημερινή δικάσιμο, αναμένεται η πρόεδρος του δικαστηρίου Δώρα Σωκράτους να ανακοινώσει την απόφασή της για το κατά πόσο θα συμπεριληφθεί στο κατάλογο μαρτύρων ο Άκης Χρυσόμηλος, πρώην δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του δήμου Πάφου, ο οποίος μεταξύ άλλων ενέκρινε την αίτηση της εταιρείας, μετά και τη θέση της κατηγορούσας αρχής ότι δεν τον θεωρεί πλέον αξιόπιστο μάρτυρα.

Το δικαστήριο αναμένεται επίσης να απαγγείλει και την ενδιάμεση απόφασή του επί του πιο πάνω θέματος.

Η προηγούμενη δικάσιμος στις 26 Μαρτίου συνεχίστηκε με την κατάθεση παραδεκτών γεγονότων από τις δυο πλευρές και το κλείσιμο της υπόθεσης της κατηγορούσας αρχής, η οποία δήλωσε ότι από τους υπόλοιπους μάρτυρες που απομένουν επί του κατηγορητηρίου προσφέρονται όλοι στην άλλη πλευρά για να τους αντεξετάσει, πλην του κ. Χρυσόμηλου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων έφεραν ένσταση στην πιο πάνω θέση της κατηγορούσας αρχής και αγόρευσαν επί του θέματος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του τέως δημοτικού μηχανικού Σάββα Σάββα, Δικηγόρος Ηλίας Στεφάνου ζήτησε επίσης την αντεξέταση ακόμη ενός μάρτυρα του Χαράλαμπου Καραολίδη εκτελεστικού μηχανικού του Δ. Πάφου προκειμένου –όπως ανέφερε- να εξηγήσει ενώπιον του δικαστηρίου για το πώς λειτουργούσε ο Δήμος Πάφου σε αυτές τις περιπτώσεις είτε ορθώς, είτε λάθος.