You are here

Ένσταση Claridge για αίτημα διάλυσης

26/05/2015 09:46
Ένσταση στο δικαστήριο θα καταχωρήσει η εταιρεία Claridge αναφορικά με το αίτημα που υποβλήθηκε από μερίδα μετόχων για διάλυση της.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο της Claridge Public σε χθεσινή του συνεδρίαση μελέτησε την αίτηση για διάλυση της εταιρείας που υποβλήθηκε από τη συγκεκριμένη ομάδα μετόχων.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θεωρεί την αίτηση για διάλυση της εταιρείας πλήρως ανυποστήρικτη και έχει δώσει εντολή στους δικηγόρους της να καταχωρήσουν σχετική ένσταση στο δικαστήριο.

Ταυτόχρονα το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ότι θα διεκδικήσει δικαστικώς προς όφελος όλων των μετόχων ό,τι ποσό ζημιωθεί η εταιρεία λόγω της σχετικής αίτησης διάλυσης.

Στις 13 Μαΐου ανακοινώθηκε ότι έχει επιδοθεί στην εταιρεία αίτηση με βάση την οποία οι κ. κ. Παναγιώτης Πισσαρίδης, Αλέξανδρος Πισσαρίδης, Τάκης Χαραλάμπους, Χάρης Χαραλάμπους, Αιμίλιος Μακρίδης, Ελένη Κίρζη, Γιαννάκης Κουρίδης, Χριστάκης Κουρίδης και Κωνσταντίνος Διανέλλου ζητούν τη διάλυση της εταιρείας ή διαζευκτικά την εξαγορά των μετοχών ή και ακόμη περαιτέρω διαζευκτικά διάταγμα δικαστηρίου για διερεύνηση των υποθέσεων της εταιρείας από επιθεωρητή ή και οποιαδήποτε άλλη θεραπεία κρίνει το δικαστήριο πρόσφορη υπό τις περιστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τα πιο πάνω πρόσωπα είχαν προβάλει ενστάσεις στην πώληση του ξενοδοχείου της εταιρείας Amathus Beach Hotel Paphos προς την KA Olympic Lagoon Resort.

Η KA Olympic Lagoon Resort έχει αγοράσει το Amathus Beach Hotel Paphos έναντι €34,5 εκ. σε μετρητά και επιπλέον έχει αναλάβει την ανακαίνιση και μετατροπή του σε Olympic Lagoon Hotel για το επιπλέον ποσό των €13 εκ. Μέτοχοι στην εταιρεία αυτή είναι η Kanika Hotels με 52% ενώ η Amathus συμμετέχει με ποσοστό 48%.

Γ.Χ.