You are here

ΕΠΑ: Αθώες οι έξι μικρές

21/10/2003 19:50
Στις 4 Νοεμβρίου το νέο τετ-α-τετ των «Big Three» με ΕΠΑ

«Αγωνία τέλος» για τις διευθύνσεις των έξι μικρών τραπεζών που βρέθηκαν στο εδώλιο με τις τρεις μεγάλες για δημιουργία καρτέλ. Τοποθετούμενη επί των προδικαστικών ενστάσεων των εννέα τραπεζών, η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε να απαλλάξει τις έξι μικρές τράπεζες – Alpha, Arab Bank, Universal, Εθνική, Εμπορική και Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα – από την όλη διαδικασία. «Μετά την επανεξέταση των στοιχείων δεν δικαιολογείται συνέχιση της διαδικασίας εναντίον των μικρότερων τραπεζών», είπε στη StockWatch ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χριστόδουλος Τσιέλεππος.

Για τις τρεις μεγάλες όμως η αγωνία συνεχίζεται καθώς το τέλος του σταδίου των προδικαστικών ενστάσεων τις αφήνει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. «Για τις τρεις μεγάλες τράπεζες – Τράπεζα Κύπρου, Λαϊκή και Ελληνική – η διαδικασία συνεχίζεται» είπε ο κ. Τσιέλεππος. Κατηγορούνται για παραβίαση του Άρθρου 4 της σχετικής νομοθεσίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιέλεππος , η Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε νέο τροποποιημένο κατηγορητήριο και έκθεση αιτιάσεων στις τρεις τράπεζες, αφού με την αφαίρεση των έξι μικρότερων τραπεζών έπρεπε να γίνει και η σχετική τροποποίηση του κατηγορητηρίου.

Μετά και τις σημερινές εξελίξεις, τα νομικά επιτελεία των τραπεζών έχουν χρονικό διάστημα δύο βδομάδων για να μελετήσουν τους τρόπους που θα χειριστούν το κατηγορητήριο της ΕΠΑ (πχ κλήτευση μαρτύρων), έχοντας πλέον πλήρη πρόσβαση στο διοικητικό φάκελο της Επιτροπής. Νεότερα αναμένεται να υπάρξουν στις 4 Νοεμβρίου, σε νέο τετ-α-τετ τραπεζών και ΕΠΑ, όπου θα καθοριστεί πλέον η διαδικασία για την εκδίκαση της υπόθεσης.