You are here

ΕΠΑ: Πρόστιμο £20,000 στην Coca Cola

16/03/2006 15:43
Η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) με σημερινή της ανακοίνωση κοινοποίησε αφενός ότι αποφάσισε να μην αντιταχθεί στη συγκέντρωση των εταιρειών Lanitis Bros Public Ltd και Coca Cola Hellenic Bottling Co. S.A., και αφετέρου ότι με άλλη απόφασή της επέβαλε στην Coca Cola Hellenic Bottling Co. S.A, που στο εξής ονομάζεται CCHBC, πρόστιμο £20,000, επειδή καθυστέρησε να κοινοποιήσει στην ΕΠΑ την εν λόγω συγκέντρωση και διότι προχώρησε στη συγκέντρωση, προτού λάβει την σχετική ειδοποίηση της Επιτροπής για έγκριση της συγχώνευσης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ΕΠΑ αποφάσισε να μην αντιταχθεί στην συγκέντρωση των δύο εταιρειών, επειδή απεφάνθη ότι αυτή εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του Νόμου περί Ελέγχου Συγκεντρώσεων Επιχειρήσεων 22(Ι)/99 και ότι η συγκέντρωση αυτή δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες με την ανταγωνιστική αγορά.

Όσον αφορά την απόφασή της να επιβάλει πρόστιμο στην Coca Cola Hellenic Bottling Co. S.A, η ΕΠΑ έκρινε πως η CCHBC, που ήταν υπόχρεη να κοινοποιήσει προς την ΕΠΑ τη συγκέντρωση των εταιρειών Lanitis Bros Public Ltd και Coca Cola Hellenic Bottling Co. S.A., καθυστέρησε να κοινοποιήσει τη συγκέντρωση κατά παράβαση του άρθρου 13(1)(α) του νόμου 22(1)/99.

Ακόμη, στην ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρεται ότι η υπόχρεη προς κοινοποίηση της συγκέντρωσης εταιρεία CCHBC προχώρησε σε μερική εφαρμογή της συγκέντρωσης προτού λάβει σχετική ειδοποίηση έγκρισης από την ΕΠΑ, κατά παράβαση των άρθρου 9 του νόμου 22(Ι)/99.

Σ.Ι.