You are here

ΕΠΑ: Ξανά η ΑΤΗΚ στο ειδώλιο;

28/07/2004 13:47
Η επιλογή τεσσάρων εταιρειών από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών για προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών της στην αγορά έγινε αφορμή για να ασχοληθεί μαζί της εκ νέου η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού, η οποία αύριο, θα ολοκληρώσει την έρευνά της. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Χριστόδουλου Τσέλεπου, οι έρευνες που πραγματοποίησε η Επιτροπή, εστιάζονται γύρω από την επιλογή των τεσσάρων αυτών εταιρειών χωρίς να καθοριστούν εκ των προτέρων κριτήρια και προδιαγραφές, και χωρίς να δημοσιοποιηθεί προηγουμένως ό,τιδήποτε και πρόσθεσε ότι στα συμβόλαια μεταξύ της ΑΤΗΚ και των εταιρειών αυτών, υπάρχουν ρήτρες για αποφυγή ανταγωνισμού. Τέτοιες πρόνοιες, σύμφωνα με τον Χριστόδουλο Τσέλεπο, δεν επιτρέπουν στον ανταγωνισμό να λειτουργήσει στο χώρο των τηλεπικοινωνιών.

Την επόμενη εβδομάδα, συνέχισε, θα εξετάσει κατά πόσον υπάρχει παράβαση της νομοθεσίας και τότε η ΑΤΗΚ θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις, προσθέτοντας όμως ότι και οι άλλες τέσσερις εταιρείες θα είναι κατηγορούμενες σε μια τέτοια περίπτωση, μιας και η υπογραφή των εν λόγω συμβολαίων στοχεύει στον περιορισμό του ανταγωνισμού.

Ο Χριστόδουλος Τσέλεπος ανέφερε ότι η Επιτροπή έχει δεχθεί και παράπονα από άλλες εταιρείες που είχαν επιδείξει ενδιαφέρον αλλά δεν έλαβαν ποτέ απάντηση από την ΑΤΗΚ.

Σ.Ο.