You are here

Επεκτείνει δραστηριότητες η Laser

22/02/2008 12:02
Οκτώ νέα καταστήματα Coffee Beanery και Burger King σκοπεύει να ανοίξει στην Κύπρο η Laser, διπλασιάζοντας το δίκτυο που έχει σήμερα.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, εντός του έτους θα λειτουργήσουν δύο νέα καφεστιατόρια Coffee Beanery σε κεντρικές τοποθεσίες στη Λευκωσία και τρία στη Λεμεσό. Ήδη αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία καφεστιατόρια Coffee Beanery σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Η εταιρεία Laser προτίθεται να λειτουργήσει τρία εστιατόρια Burger King, ένα στη Λευκωσία (επαρχία Έγκωμης) και δύο στη Λεμεσό. Ήδη στην Κύπρο υπάρχουν τώρα πέντε εστιατόρια Burger King (δύο στη Λεμεσό, δύο στη Λευκωσία και ένα στην Αγία Νάπα).

«Ο σκοπός της εταιρείας είναι να επεκταθεί και σε άλλες ώρες στην Ευρώπη. Πήραμε άδεια για επέκταση των δραστηριοτήτων της Coffee Beanery σε 24 ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε στη StockWatch ο εκτελεστικός σύμβουλος της Laser, Κωνσταντίνος Τσαγγάρης.

Η Coffee Beanery Europe Ltd, θυγατρική της Laser, κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για ανάπτυξη των καφεστιατορίων Coffee Beanery σε 24 στο σύνολο χώρες: Κύπρο, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Σουηδία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Πολωνία, Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Σλοβενία, Σερβία, Αλβανία, Τσεχία και Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Η Laser συστάθηκε στην Κύπρο στις 29 Φεβρουαρίου του 2000. Κύρια δραστηριότητα της ήταν η διεξαγωγή εργασιών επενδυτικού οργανισμού κλειστού τύπου. Τον τελευταίο χρόνο η εταιρεία επεκτάθηκε σε άλλους τομείς δραστηριότητας. Κατά τη διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου του 2007 δραστηριοποιήθηκε στην ανάπτυξη και επέκταση δικτύου καφεστιατορίων Coffee Beanery στην Κύπρο και στην επέκταση του δικτύου στο εξωτερικό με την παροχή δικαιωμάτων Δικαιώχρησης.

Το Νοέμβριο, η εταιρεία ανακοίνωσε τη συμφωνία εξαγοράς του 100% της King Franchises Ltd, εταιρεία που αντιπροσωπεύει τα εστιατόρια Burger King στην Κύπρο. Επίσης, η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε του λιανικού εμπορίου ένδυσης μέσω της Flamini Trading Ltd.

Η LAS σημείωσε το 2007 κέρδη €3 εκ. έναντι μόλις €248 χιλ. το 2006, κυρίως λόγω δικαιωμάτων δικαιοπαροχής που εισέπραξε από το εξωτερικό και επανεκτίμηση των περιουσιακών της στοιχείων. Τα συνολικά εισοδήματα ανήλθαν σε €4,7 εκ. σε σύγκριση με €269,4 χιλ. το 2006.