You are here

Επεκτείνεται στην ανάπτυξη γης η Woolworth

20/12/2006 10:41
Σε νέες επενδύσεις στον τομέα ανάπτυξης γης προχωρά η εταιρεία Woolworth του ομίλου Σιακόλα, στοχεύοντας σε σημαντικές αποδόσεις και υπεραξίες στο μέλλον. Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχωρά σε επένδυση £10 εκ. στη Cyprus Limni Resorts & Golfcourses Plc, με εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της N. K. Shacolas Merchants Ltd.

Η N. K. Shacolas (Merchants) Ltd, κατέχει το 11,73% της Cyprus Limni Resorts & Golfcourses Plc. Η εταιρεία αυτή είναι ιδιοκτήτρια έκτασης γης περίπου 2.800.000 τ.μ. (2.800 δεκάρια) στη Λίμνη, Πόλη Χρυσοχούς, όπου θα δημιουργηθεί μεγάλο αναπτυξιακό έργο με γήπεδο γκολφ, ξενοδοχείο, οικόπεδα, επαύλεις, διαμερίσματα και άλλα καταλύματα, golf club. Επιπρόσθετα, στην πιο πάνω έκταση γης συμπεριλαμβάνεται και έκταση περίπου 280.000 τ.μ. (280 δεκάρια) στο λόφο του χωριού Κινούσα, πλάι στο κρατικό δάσος, η οποία θα αναπτυχθεί ξεχωριστά στο εγγύς μέλλον, γεγονός που θα είναι προς όφελος της Κοινότητας της Κινούσας.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, η Cyprus Limni Resorts & Golfcourses Plc, επίσης αρχίζει σύντομα τον καθαρισμό, εξωραϊσμό και επαναφορά του φυσικού περιβάλλοντος όλου του κτήματος για να είναι έτοιμο να δεχθεί την ανάπτυξη και τη δημιουργία του έργου χωρίς καμιά επιβάρυνση του περιβάλλοντος από προηγούμενες χρήσεις.

Η Cyprus Limni Resorts & Golfcourses Plc έχει αρχίσει προεργασία για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Όροι Επένδυσης

H αξία της επένδυσης εξαγοράς εκτιμάται στα £10.000.000. (ΛΚ 10 εκ.) και στα πλαίσια της συμφωνίας η Woolworth θα παρέχει στην Cyprus Limni Resorts & Golfcourses Plc υπηρεσίες διαχείρισης και υποστήριξης του έργου και τεχνικές υπηρεσίες για τα επόμενα πέντε χρόνια, αντί ετήσιας αμοιβής £250 χιλ.

Οφέλη και Προοπτικές

Η επένδυση αναμένεται να προσδώσει σημαντικές αποδόσεις στην Woolworth τα επόμενα 5 – 8 έτη πέραν του 12% ετησίως, ενώ αναμένεται να βελτιώσει και την τεχνογνωσία της Woolworth..

Η επένδυση θα προσθέσει αξία στο χαρτοφυλάκιο ακίνητης περιουσίας της Woolworth, ενώ η αξία της επένδυσης εκτιμάται ότι θα αποδώσει πολύ μεγαλύτερα οφέλη στους μετόχους από τα υπολογισθέντα εισοδήματα.

Γ.Χ.