You are here

Επέστρεψαν δυναμικά στα κέντρα διασκέδασης

04/01/2023 06:39

Στα νυκτερινά κέντρα κτύπησε φέτος ο παλμός της διασκέδασης τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων με της Πρωτοχρονιάς, με τις πληρότητες να αγγίζουν το 100%, όπως δηλώνουν επαγγελματίες του κλάδου.

Τρία χρόνια μετά την κρίση της πανδημίας, οι πολίτες επέστρεψαν για τα καλά στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, με τους επιχειρηματίες να προγραμματίζουν το νέο τους πρόγραμμα, ευελπιστώντας ότι δεν θα επιστρέψει ο εφιάλτης της πανδημίας.

Διασκέδαζαν με την ψυχή τους οι πολίτες

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Διασκέδασης, Νίκος Βασιλείου, ανέφερε στη StockWatch ότι μετά από τρία χρόνια οι πολίτες όχι μόνο επέστρεψαν στα κέντρα διασκέδασης, αλλά τα αγκάλιασαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους και τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Οι πληρότητες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης έφθασαν στο 100% θυμίζοντας τους παλιούς καλούς καιρούς», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι και οι επιχειρηματίες συμμορφούμενοι στα νέα δεδομένα έχουν εξοπλίσει τα υποστατικά τους με σύγχρονα συστήματα εξαερισμού».

Σημείωσε ότι «από τις μαζικές κρατήσεις και την ψηλή προσέλευση των πολιτών, διαφάνηκε ότι ο κόσμος χρειαζότανε τη νυκτερινή διασκέδαση γι’ αυτό και εμείς ως επιχειρηματίες προσφέραμε διάφορες εκδηλώσεις για όλα τα βαλάντια ώστε να δοθεί η ευκαιρία να διασκεδάσει όλος ο κόσμος».

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου, μετά τις εκλογές αναμένεται πως θα δοθεί επιτέλους ένα τέλος στο φλέγον θέμα του ωραρίου των κέντρων διασκέδασης και εστίασης το οποίο εκκρεμεί εδώ και 14 χρόνια, αλλά λόγω εκλογών σπρώχνεται κάθε φορά στις ελληνικές καλένδες.

«Αναμένουμε πως θα κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο προνοεί ότι τα εστιατόρια θα κλείνουν στη μια τα μεσάνυκτα, τα μπαράκια στις 2 με 2:30 η ώρα το πρωί και τα κέντρα διασκέδασης και κλαμπ στις 5 με 5:30. Παράλληλα αναμένεται πως θα κατατεθεί και ψηφιστεί το νομοσχέδιο που ρυθμίζει την ηχορύπανση.

Μετά τα Θεοφάνεια χρειάζεται δουλειά

Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), Νεόφυτος Θρασυβούλου, μιλώντας στη StockWatch, είπε ότι «φέτος τις γιορτές ο κόσμος έδειξε ότι διψούσε για νυκτερινή διασκέδαση. Στα νυκτερινά κέντρα υπήρχε το αδιαχώρητο, σε αντίθεση με τα κέντρα αναψυχής και εστιατόρια στις παραλιακές πόλεις που κατέγραψαν μειωμένη κίνηση κατά τις μέρες των εορτών των Χριστουγέννων».

Ενδεικτικά ανέφερε ότι η κίνηση στα κέντρα αναψυχής στις τουριστικές περιοχές ήταν μειωμένη κατά 50%. Η Λεμεσός και η Λευκωσία κατέγραψαν μείωση της τάξης του 80% και η Λάρνακα της τάξης του 60%».

Παρόλα αυτά, σημείωσε ότι «την Κυριακή και τη Δευτέρα της Πρωτοχρονιάς ο κόσμος διακινήθηκε σε όλες τις πόλεις, και στα παράλια και στα ορεινά. Όμως από την ημέρα των Θεοφανείων και μετά η κίνηση θα σημειώσει κάθετη πτώση γι’ αυτό θα πρέπει να ανασκουμπωθούμε και να προγραμματίσουμε με το υφυπουργείο Τουρισμού τη νέα θερινή σεζόν εκμεταλλευόμενοι τον αυξημένο αριθμό πτήσεων από διάφορες χώρες προς την Κύπρο, ώστε μετά τις εκλογές να είμαστε έτοιμοι για τη νέα τουριστική σεζόν».

Αναμένουμε μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος

Ο γενικός γραμματέας του συνδέσμου ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), Φάνος Λεβέντης, ανέφερε στη StockWatch ότι «τα μηνύματα που εισέπραξα τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων ήταν αισιόδοξα και ενθαρρυντικά ότι αφήνουμε πίσω μας την κακή εμπειρία της πανδημίας».

Επεσήμανε ότι «τις εορταστικές ημέρες ο κόσμος διασκέδασε στα νυχτερινά κέντρα τα οποία προσέφεραν ποικιλία πακέτων που περιλάμβανε το φαγητό και το ποτό και επέλεγαν ανάλογα με τον προϋπολογισμό τους».

Πρόσθεσε ότι «η διάθεση για διασκέδαση, η ατμόσφαιρα και το εορταστικό κλίμα δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα από την προ πανδημίας εποχή» και εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξει οποιοδήποτε πισωγύρισμα που να αφορά την έξαρση του κορωνοϊού.

Ο κ. Λεβέντης, ανέφερε επίσης ότι οι επιχειρηματίες αναμένουν τώρα από την ΑΗΚ, να εξαγγείλει μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος «επειδή οι τιμές των καυσίμων έχουν κατακόρυφη πτώση τους δύο τελευταίους μήνες και μέχρι στιγμής η ΑΗΚ δεν έκανε οποιαδήποτε κίνηση για μείωση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος».

Της Ηρώς Ευθυμίου