You are here

Επίσημη έναρξη του ScienceShop της KPMG

12/06/2019 14:29

Η επίσημη έναρξη των εργασιών του έργου ScienceShop της KPMG το οποίο αποτελεί μέρος του Scishops.eu και χρηματοδοτείται κατά 100% από το ερευνητικό πρόγραμμα ορίζοντας 2020 της ΕΕ ανακοινώθηκε σήμερα σε διάσκεψη Τύπου.

Ο διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής των συμβουλευτικών υπηρεσιών της KPMG Χρίστος Βασιλείου, χαιρετίζοντας την έναρξη του έργου τόνισε ότι «ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου στα €3 εκ.  Το ScienceShop της KPMG είναι το πρώτο σε ευρωπαϊκό επίπεδο που εγκαθιδρύεται και λειτουργεί σε ένα μεγάλο ιδιωτικό οργανισμό και αποτελεί πρωτοβουλία από μια εταιρεία παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών και όχι από ακαδημαϊκά ή ερευνητικά ιδρύματα», ανέφερε.

Σημείωσε ότι «στόχος είναι η μεταφορά γνώσης προς την κοινωνία και την ενίσχυση της διαχρονικής προσφοράς μας, στην κοινωνική ανάπτυξη και πρόοδο. Το ScienceShop της KPMG αντλεί γνώση από το προσωπικό της εταιρείας ενώ αξιοποιεί και μεγάλο αριθμό συνεργασιών με ακαδημαϊκά ιδρύματα, κοινωφελείς οργανισμούς και από την κοινωνία των πολιτών».

Τόνισε επίσης ότι «με αυτό τον τρόπο η KPMG γίνεται αρωγός στις προσπάθειες για καινοτόμες προσεγγίσεις, κοινωνική συνοχή, ανάπτυξη του επιχειρείν και ενίσχυση των συνεργειών μεταξύ των επιχειρήσεων και της ερευνητικής κοινότητας».

Ακολούθως, παρουσιάζοντας το έργο ο υπεύθυνος του έργου Αντώνης Παρτζίλης, τόνισε ότι «η υλοποίηση του έργου έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο 2017 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2020».

Ανέφερε ότι θα δημιουργηθούν δέκα ScienceShops στην Ευρώπη, ένα από αυτά θα είναι στην Κύπρο, στόχος του οποίου θα είναι η ανάλυση και επιλύσει 250 κοινωνικών προβλημάτων ή προκλήσεων. Το έργο είναι διαρθρωμένο σε οκτώ πακέτα εργασίας και στηρίζεται σε έξι κύριους πυλώνες», σημείωσε.

Της Ηρώς Ευθυμίου