You are here

Ermes: Κλείνει Ολύμπια και Central, ανακαινίζει ERA και επεκτείνεται

06/08/2020 10:49

Τη λειτουργία πολυκαταστημάτων Ολύμπια Λεμεσού και Central Λευκωσίας υποχρεώνεται να τερματίσει η Ermes τον Φεβρουάριο και Μάρτιο 2021, αντίστοιχα, καθώς θα πρέπει να παραδώσει τα ακίνητα στις τράπεζες, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης δανείων, ύψους €119 εκ.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία ανακοινώνει ανακαίνιση εκατομμυρίων στα πολυκαταστήματα ERA, καθώς και τα πλάνα της για αύξηση του αριθμού των καταστημάτων Superhome Center.

Η εταιρεία Ermes Department Stores Plc μαζί με τη Cyprus Trading Corporation Plc και τη Woolworth (Cyprus) Properties Plc, ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι  πέτυχαν την ολοκλήρωση συναλλαγών με  την Τράπεζα Κύπρου και την Ελληνική Τράπεζα, με αποτέλεσμα να μειώσουν περαιτέρω τις υποχρεώσεις τους προς αυτές με επιπρόσθετο ποσό  €119 εκατ.

Αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση των της Ermes,  επετεύχθη με τη διάθεση κτηματικών περιουσιακών στοιχείων σε  ικανοποιητικές αξίες. «Οι πιο πάνω πράξεις εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής απομόχλευσης του Ομίλου CTC που εφάρμοσε τα τελευταία χρόνια και βοηθά στο μέγιστο στην εξυγίανση του Ομίλου με τη μείωση των τραπεζικών του υποχρεώσεων, ως αποτέλεσμα της κρίσης του 2013», όπως αναφέρεται.

Με βάση τις πιο πάνω συμφωνίες, δημιουργείται συμβατική υποχρέωση να παραδοθούν τα κτήρια που σήμερα στεγάζουν το πολυκατάστημα ΟΛΥΜΠΙΑ στη Λεμεσό και το πολυκατάστημα CENTRAL στη Λευκωσία στους νέους ιδιοκτήτες.

Για το λόγο αυτό, η ERMES υποχρεώνεται να τερματίσει τη λειτουργία των δύο πολυκαταστημάτων το Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2021, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Με βάση το νέο σχεδιασμό, το Συγκρότημα ERMES θα λειτουργεί τουλάχιστον ένα πολυκατάστημα σε κάθε πόλη από το 2021 ενώ για τη Λεμεσό, η εταιρεία βρίσκεται σε στάδιο αναζήτησης κατάλληλου χώρου για λειτουργία και δεύτερου πολυκαταστήματος, σε αντικατάσταση του ΟΛΥΜΠΙΑ.

Ανακαίνιση ύψους 10 εκ. στα ERA

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ERMES προχωρά σε αναδιοργάνωση και αναβάθμιση των δραστηριοτήτων της, επίσης ως αποτέλεσμα των πιο πάνω πράξεων, «που βοηθούν τον Όμιλο να διαθέσει την αναγκαία ρευστότητα και τα κεφάλαια που χρειάζεται η ERMES, για να στηρίξει και επεκτείνει τις δραστηριότητές της και ιδιαίτερα το πρόγραμμα ανακαινίσεων για το καινούργιο concept των πολυκαταστημάτων ERA».

 Έτσι, όπως σημειώνεται, «με συνολική δαπάνη €10 εκ. όλα τα πολυκαταστήματα μεταμορφώνονται σε χώρους  πρωτοποριακούς,  σ’ ένα περιβάλλον μοναδικής εμπειρίας για τον επισκέπτη».

Στο πλαίσιο αυτό και μετά την ανακαίνιση του πολυκαταστήματος ERA στο The Mall of Cyprus που ολοκληρώνεται σύντομα, επεκτείνεται και ανακαινίζεται πλήρως το πολυκατάστημα ΑΠΟΛΛΩΝ, για να αποτελέσει τη ναυαρχίδα του Ομίλου στη Λεμεσό, μετά το κλείσιμο του ΟΛΥΜΠΙΑ. Το ΑΠΟΛΛΩΝ θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο του επόμενου χρόνου, όπως σημειώνεται.

Θα ακολουθήσουν οι ανακαινίσεις του πολυκαταστήματος ΖΗΝΩΝ στη Λάρνακα και του πολυκαταστήματος ΚΟΡΟΙΒΟΣ στην Πάφο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα πολυκαταστήματα ERA φιλοδοξούν να γίνουν ο ηγέτης στο χώρο fashion και lifestyle στην Κύπρο ενώ υιοθετούν νέο τρόπο στο marketing και την επικοινωνία με περισσότερες προσωπικές παρεμβάσεις και εισάγουν καινοτόμες μεθόδους στον τρόπο λειτουργίας του καταστήματος, αξιοποιώντας την τεχνολογία.

Η ERMES, λειτουργεί σήμερα  71 καταστήματα, 6 από τα οποία στην Ελλάδα, με πέραν των 67.000 τετραγωνικών μέτρων λιανικής πώλησης. Συγκεκριμένα, εκτός από τα πολυκαταστήματα ERA, δραστηριοποιείται με τα καταστήματα μόδας με καθεστώς δικαιόχρησης (stand-alone fashion franchise stores) Armani Exchange, Next, OVS, Peacocks, Navy&Green, Women’secret,με την αλυσίδα ΖΑΚΟ, το Glow με καλλυντικά και αρώματα, τα αρτοποιεία και καφετέριες Artopolis, Venue Café, Coffee&More, Ergon To Go.

Τρία νέα Superhome Center εντός διετίας, αναζητούνται χώροι για SPAR

Σε ότι αφορά τα καταστήματα Superhome Center DIY, σημειώνεται ότι συνεχίζουν την εξαιρετική τους απόδοση και προγραμματίζουν στα επόμενα ένα με δύο χρόνια τη λειτουργία τριών νέων καταστημάτων, για να φθάσουν τα οκτώ παγκύπρια.

Επίσης, οι υπεραγορές SPAR αναζητούν νέους χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό, σε αντικατάσταση από το Μάρτιο 2021 των υπεραγορών που σήμερα λειτουργούν στα πολυκαταστήματα ΟΛΥΜΠΙΑ και CENTRA ενώ, οργανώνουν διεύρυνση του δικτύου τους μέσω του συστήματος δικαιόχρησης.

Η ERMES σημειώνεται ακόμα, ότι θα επανέλθει με τα γνωστά σήματά της στο The Mall of Engomi μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισής του το Φεβρουάριο 2021.