You are here

Ermes: Μείωση ζημιών, έναρξη SPAR αύριο

20/09/2018 13:32

Μείωση των ζημιών της ανακοίνωσε για το εξάμηνο του 2018 η Ermes Department Stores, μία μέρα πριν το άνοιγμα της πρώτης υπεραγοράς SPAR στη Λάρνακα.

Οι ζημιές που αναλογούν στους μετόχους μειώθηκαν στα €2,3 εκ. από €3 εκ. το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Ο κύκλος εργασιών για το πρώτο εξάμηνο του 2018 έφτασε τα €73,3 εκ., σημειώνοντας αύξηση €4 εκ. ή 5,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα μικτά κέρδη και άλλα εισοδήματα ανήλθαν στα €27,5 εκ. έναντι €26,2 εκ., καταγράφοντας άνοδο €1,4 εκ. ή 5%.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το συγκρότημα βρίσκεται σε διαδικασία πλήρους αναδιάρθρωσης και επανατοποθέτησης των δραστηριοτήτων και του λιανικού του προφίλ, με στόχο την επανατοποθέτησή τους, έτσι που να ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα της αγοράς και στο σημερινό καταναλωτή, ο οποίος έχει αλλάξει τις συνήθειες και προτιμήσεις του.

Το Συγκρότημα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2016 την ανάπτυξη του πρώτου ηλεκτρονικού mall στην Κύπρο, με την ονομασία Milliouni, η έναρξη των δραστηριοτήτων του οποίου πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου του 2018, προσφέροντας προϊόντα από περισσότερα από 160 σήματα, ενώ παράλληλα έχει ολοκληρώσει την ανακαίνιση του μεγαλύτερου τμήματος του πολυκαταστήματος στο The Mall of Cyprus.

Η εταιρεία ανοίγει αύριο την πρώτη υπεραγορά SPAR στην Κύπρο αναμένοντας βελτίωση της οικονομικής επίδοσης και απόδοσης του Συγκροτήματος βραχυπρόθεσμα.

Αναφορικά με τις προοπτικές, αναφέρεται ότι τα αποτελέσματα του Συγκροτήματος για το 2018 θα είναι βελτιωμένα σε σχέση με το 2017.

Γ.Χ.