You are here

Ermes: Ζημιές και ηλεκτρονικό mall

12/09/2017 11:45
Αύξηση των ζημιών της για το εξάμηνο του 2017 ανακοίνωσε η εταιρεία Ermes Department Stores η οποία θέτει σε εφαρμογή από τον Φεβρουάριο του 2018 ηλεκτρονικό mall.

Οι ζημιές που αναλογούν στους μετόχους της εταιρείας ανήλθαν στα €3 εκ. έναντι ζημιών €2,9 εκ. το εξάμηνο του 2016.

O κύκλος εργασιών της μειώθηκε κατά 0,5% στα €69,2 εκ. από €69,6 εκ. πέρσι.

Τα μεικτά κέρδη και άλλα εισοδήματα ανήλθαν στα €26,2 εκ. από €26,4 εκ.

Τα έξοδα πωλήσεων και διανομής παρέμειναν περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρσι ενώ τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας αυξήθηκαν κατά €0,2 εκ. στα €4,4 εκ.

Αναφορικά με τις προοπτικές, αναφέρεται ότι το συγκρότημα Ermes βρίσκεται σε διαδικασία «πλήρους αναδιάρθρωσης και επανατοποθέτησης όλων ανεξαιρέτως των δραστηριοτήτων του και λιανικών του προφίλ με στόχο την επανατοποθέτηση τους, έτσι που να ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα της αγοράς και τον σημερινό καταναλωτή που έχει αλλάξει συνήθειες και προτιμήσεις».

Τονίζεται ότι το συγκρότημα «αναπροσαρμόζει την γκάμα των προϊόντων του, εισάγει νεές σειρές, ενώ εκεί που χρειάζεται συρρικνώνει δραστηριότητες, αλλού τις επεκτείνει και εκεί που υπάρχει κενό στην αγορά προγραμματίζει τη δραστηριοποίηση του σε νέα λιανικά προφίλ».

Το συγκρότημα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2016 την ανάπτυξη του πρώτου ηλεκτρονικού mall το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 προσφέροντας προϊόντα από περισσότερα από 160 σήματα (brands).

Γ.Χ.