You are here

Έτοιμη για επαναλειτουργία πρακτορείων η ΟΠΑΠ

02/05/2020 06:00

Έτοιμη για την επαναλειτουργία των πρακτορείων στοιχημάτων είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου, έχοντας ήδη ετοιμάσει ειδικό εγχειρίδιο για τους ιδιοκτήτες πρακτορείων, αναφορικά με τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν κατά την επαναλειτουργία των πρακτορείων.

Με βάση το τελευταίο διάγγελμα του προέδρου της Δημοκρατίας, τα πρακτορεία στοιχημάτων θα επαναλειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου στη βάση όρων και προϋποθέσεων που καθορίζουν τα υπουργεία υγείας και εργασίας.

Τα πρακτορεία της ΟΠΑΠ Κύπρου παραμένουν κλειστά από τα μέσα Μαρτίου, ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Δημήτρης Αλετράρης μιλώντας στη StockWatch, έστειλε το μήνυμα ότι οι βάσεις του οργανισμού είναι γερές και πως οι επόμενες κινήσεις θα πρέπει να έχουν στο επίκεντρο την υγεία και τον άνθρωπο.

Ο κ. Αλετράρης, ανέφερε ότι η εταιρεία έχει ετοιμάσει εγχειρίδιο για τα μέτρα που θα ληφθούν κατά την επαναλειτουργία πρακτορείων και πως οι πράκτορες είναι έτοιμοι να ανοίξουν τα πρακτορεία, μόλις έχουν το πράσινο φως.

Σημείωσε πως η ΟΠΑΠ θα εφαρμόσει πρωτόκολλο το οποίο περιλαμβάνει σειρά μέτρων που πρέπει να τηρηθούν τόσο από πλευράς της εταιρείας όσο και από πλευράς πρακτορείων, για την καλύτερη προστασία της υγείας των ιδιοκτητών πρακτορείων, των εργαζομένων σε αυτά και του κόσμου που τα επισκέπτεται.

Τα μέτρα είπε, βασίζονται σε γενικές γραμμές στις σχετικές οδηγίες του υπουργείου υγείας.

Μεγάλη η ζημιά, γερές οι βάσεις

Χωρίς να προβεί σε συγκεκριμένη αναφορά για το μέγεθος των απωλειών που αναμένεται να υποστεί η ΟΠΑΠ Κύπρου, ως επίπτωση της πανδημίας και των μέτρων περιορισμού, ο κ. Αλετράρης σημείωσε ότι η ζημιά είναι μεγάλη, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι θα είναι και διαχειρίσιμη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αλετράρης είπε ότι το θέμα δεν είναι κατά πόσο η ΟΠΑΠ αντέχει στην καραντίνα αλλά, το να γίνει σωστά το άνοιγμα, για να προστατευθεί ο κόσμος και να επανέλθουν οι εργασίες στην κανονικότητα.

Τόνισε ότι «οι βάσεις της ΟΠΑΠ είναι πολύ γερές» και πως δεν προκύπτει οποιαδήποτε ανησυχία.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι είναι νωρίς να εξαχθούν συμπεράσματα για το ποια θα είναι η αντίδραση του κόσμου μετά την άρση των μέτρων περιορισμού.

«Είναι πολλοί οι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, η συμπεριφορά του κόσμου –ορθά- έχει αλλάξει βάσει των συνθηκών. Εάν επαναλειτουργήσουν υπηρεσίες και καταστήματα και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μικρός, τότε ο κόσμος θα ξεθαρρέψει», σημείωσε.

Ο κ. Αλετράρης αναφέρθηκε και στην παροχή στήριξης από την ΟΠΑΠ Κύπρου, για επέκταση της μονάδας εντατικής θεραπείας του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας, με ανάληψη του κόστους ανέγερσης (κτισίματος) της μονάδας που ανέρχεται στο €1.3 εκ. Η νέα μονάδα αναμένεται να λειτουργήσει στις 6 Μαΐου 2020, με δυνατότητα πέραν των 20 κλινών.

Προέχει η υγεία, επικίνδυνες οι βιαστικές κινήσεις

Ο κ. Αλετράρης τόνισε πώς θέση του οργανισμού είναι ότι τον πρώτο λόγο σε σχέση με την επαναλειτουργία διαφόρων υπηρεσιών, περιλαμβανομένων και των πρακτορείων, έχει το κράτος και οι ειδικοί επιδημιολόγοι.

Επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλά τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη στο πλαίσιο των αποφάσεων για επαναλειτουργία, υποστηρίζοντας ότι το θέμα εναπόκειται στους ειδικούς.

«Όλοι θα ήθελαν να ανοίξουν οι επιχειρήσεις και να επαναλειτουργήσει η οικονομία όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά προέχει η υγεία και η προστασία του κοινού» είπε.

Πρόσθεσε ότι «προτεραιότητα είναι να συνεχίσουμε τόσο προσεκτικά όσο μέχρι σήμερα», σημειώνοντας ότι οποιεσδήποτε βιαστικές κινήσεις ενδεχομένως να είναι επικίνδυνες.

«Έχουμε υπομονή» ανέφερε, εκφράζοντας την προσδοκία ότι «τα καλά έρχονται».

Της Μαρίας Χαμπή