You are here

Eυκαιρίες χρηματοδότησης καινοτόμων επιχειρηματικών προτάσεων

19/09/2022 17:41

Eυκαιρίες χρηματοδότησης καινοτόμων και δημιουργικών επιχειρηματικών προτάσεων, παρέχονται μέσω του έργου U-Solveτο, οποίο πρόσφατα ανακοίνωσε την έναρξη υποβολής προτάσεων (Call for Proposals).

Ο Δήμος Στροβόλου, ο οποίος υποστηρίζει τους εταίρους του έργου, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «οι χρηματοδοτήσεις έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για νέες και νέους, γυναίκες όλων των ηλικιών και νεοσύστατες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται, ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν, στον δημιουργικό τομέα αλλά όχι μόνο». 

Οι προτάσεις οι οποίες θα υποβληθούν, πρέπει να στοχεύουν στην ενθάρρυνση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα αστικής αειφορίας και στην εμπέδωση της κατάλληλης κουλτούρας και αλλαγής συμπεριφορών.

Απαραίτητο στοιχείο είναι επίσης, οι προτάσεις αυτές να μπορούν να είναι και οι ίδιες βιώσιμες, να αποφέρουν δηλαδή, έσοδα σε αυτούς που θα τις υλοποιήσουν, να αποτελούν δηλαδή, μία επιχειρηματική πρόταση - ιδέα.

Τέλος, οι προτάσεις αυτές, πρέπει να αφορούν την αντιμετώπιση των προβλημάτων αστικής αειφορίας του ευρύτερου αστικού ιστού της Λευκωσίας ,τα οποία ανήκουν στο σχεδιασμό αστικού περιβάλλοντος και συγκοινωνιών, τη διαχείριση απορριμμάτων και την πράσινη ενέργεια.

Το έργο, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας ENI MED 2014-2020, σε έξι διαφορετικές χώρες της Μεσογείου. Στην Κύπρο, οι δύο εταίροι είναι το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ινστιτούτο Κύπρου, ενώ ο Δήμος Στροβόλου συμμετέχει ως συνεργαζόμενος φορέας, παρέχοντας υποδομή και υποστήριξη για σκοπούς πιλοτικής εφαρμογής.