You are here

Frou Frou: Ανεβάζει τιμές λόγω κόστους ενέργειας

04/03/2022 10:39

Οι εμπορικές δραστηριότητες του οίκου Frou Frou αναμένεται να επηρεαστούν από τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση της, επισημαίνοντας ότι θα προχωρήσει σύντομα σε ανατιμήσεις των τιμών των προϊόντων για κάλυψη του αυξημένου κόστους ενέργειας και πρώτων υλών.

Όπως σημειώνεται, αναμένεται αρνητική επίδραση στις πωλήσεις των πελατών λιανικής του ομίλου στις τουριστικές περιοχές, λόγω της ενδεχόμενης μείωσης στις αφίξεις τουριστών.

«Ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην εισαγωγή πρώτων υλών, κυρίως αλεύρων που αποτελούν την κύρια πρώτη μας ύλη, ίσως να επηρεάσουν και τις παραγωγικές δραστηριότητες του ομίλου», τονίζεται.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του ομίλου αναμένεται να επηρεαστεί αρνητικά λόγω της πτώσης στα διεθνή χρηματιστήρια, αλλά εκτιμάται ότι η όποια πτώση θα είναι παροδική και βραχυπρόθεσμη και θα ακολουθήσει ανάκαμψη μεσοπρόθεσμα.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος θα προχωρήσει σύντομα σε ανατιμήσεις των τιμών των προϊόντων για κάλυψη του αυξημένου κόστους ενέργειας και πρώτων υλών.

Γ.Χ.