You are here

GLC: Στο πάτωμα μέχρι νεωτέρας

19/12/2001 06:52
Παραμένει και σήμερα στο πάτωμα η μετοχή της LK Globalsoft.com αφού το Διοικητικό Συμβούλιο του ΧΑΚ αποφάσισε χθες να εμμείνει στην αρχική του απόφαση να μην αναστείλει τη διαπραγμάτευση των τίτλων της εταιρίας προτού λάβει επιπλέον στοιχεία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Την απόφαση ανακοίνωσε σε τηλεοπτικούς σταθμούς ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Ρένος Χριστοδουλίδης επισημαίνοντας ότι η Κεφαλαιαγορά πιθανόν να παραθέσει λεπτομερή στοιχεία για τους λόγους που ζητά την αναστολή μέχρι το τέλος της βδομάδας.

Όπως πληροφορείται η Stockwatch, κατά τη χθεσινή συνεδρία ακούστηκαν οι θέσεις της εταιρείας της οποίες παρέθεσε ο νομικός της σύμβουλος Λουκής Παπαφιλίππου. Ο κ. Παπαφιλίππου επισήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύουν οι πολλαπλές αναστολές διαπραγμάτευσης και ανέφερε το ασυμβίβαστο, κατά την άποψη του, μεταξύ της συμμετοχής νομικών συμβούλων στο due diligence της Κεφαλαιαγοράς και της εκπροσώπησης από τους ίδιους των συμφερόντων της AremisSoft.

Στις 11 Δεκεμβρίου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε ζητήσει την αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων της Globalsoft κάτι όμως που απέρριψε το ΧΑΚ. Την περασμένη Παρασκευή η Globalsoft ενήγαγε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητώντας αποζημιώσεις πέραν του ενός εκατομμυρίου λιρών για λίβελο και επιβλαβή ψεύδη που σύμφωνα με την ενάγουσα, δημοσιεύθηκαν στην εν λόγω ανακοίνωση.