You are here

Global: Τελευταίες εξελίξεις...

18/12/2001 19:41
Οι αλυσιδωτές εξελίξεις στο θέμα της Globalsoft συνεχίζονται αφού προέκυψαν νέα στοιχεία αναφορικά με τους νομικούς συμβούλους Γεωργιάδης & Πελίδης που διόρισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως νομικούς της συμβούλους για το due diligence της GLC. Συγκεκριμένα το δικηγορικό γραφείο φέρεται να έχει στο παρελθόν εκπροσωπήσει την εταιρεία AremisSoft, η οποία συνδέεται με την Globalsoft.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Stockwatch, το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο και ο συνέταιρος του Μάρκος Γεωργιάδης ενεργούν από τον Ιούλιο του 2001 για την εταιρεία AremisSoft. Ο κ. Μάρκος Γεωργιάδης ενεργώντας εκ μέρους της AremisSoft, ζήτησε από τον ελεγκτικό οίκο Σαββίδης & Συνεταίροι / PKF Worldwide πληροφορίες και βοήθεια που αφορούσαν μεταβίβαση μετοχών της AremisSoft.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Stockwatch ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε τα πιο πάνω αλλά επισήμανε ότι η συγκεκριμένη εργασία που διενέργησαν εκ’ μέρους της AremisSoft δεν δημιουργεί κανένα «conflict». Το γραφείο, είπε ο κ. Γεωργιάδης, είχε λάβει αρχικές οδηγίες από τον ελεγκτικό οίκο Deloitte Touche, ο οποίος είχε στη συνέχεια αποσυρθεί, με αποτέλεσμα να μιλούν απ’ ευθείας με την AremisSoft. Η ανάμειξη του γραφείου στην συγκεκριμένη υπόθεση, συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, ήταν σχεδόν τυπική.

Εν τω μεταξύ, η αγωνία για τους μετόχους και τους αξιωματούχους της εταιρείας παρατείνεται για ακόμα μία μέρα καθώς το Συμβούλιο του ΧΑΚ δεν έλαβε χθες καμία απόφαση για το θέμα. Το Συμβούλιο θα συνέλθει εκ νέου σήμερα παρουσία αντιπροσώπων της εταιρείας.