You are here

Globalsoft: Φταίνε οι short sellers για την ματαίωση της συμφωνίας με την AremisSoft

15/06/2001 12:52
Στην "επικέντρωση της AremisSoft στην αντιμετώπιση της αδυσώπητης επίθεσης που δέχεται από κερδοσκόπους της πτώσης (short sellers) στις ΗΠΑ αποδίδει η Globalsoft την ματαίωση της συμφωνίας με την AremisSoft. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η AremisSoft σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που διαθέτει για την αγορά ιδίων μετοχών σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει επιτυχώς την επίθεση αυτή.

Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή ανακοίνωση της AremisSoft, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας επισήμανε ότι η αναφορά στο περιορισμένο ανθρώπινο δυναμικό ("limited management resources") επίσης σχετίζεται με την επίθεση των short sellers αφού η AremisSoft κρίνει ορθή την αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού προς την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κερδοσκόπων της πτώσης.

Η Globalsoft εκτιμά ότι η απόφαση της AremisSoft δεν επηρεάζει αρνητικά ούτε τους επενδυτές της Κυπριακής εταιρείας ούτε και τα οικονομικά δεδομένα, αφού θα καταβληθούν προσπάθειες "οι συνέργειες που θα προέκυπταν από την συμφωνία [να εξασφαλιστούν με άλλη μορφή]".

Για σκοπούς πληροφόρησης των χρηστών της ιστοσελίδας, η Stockwatch παραθέτει αυτούσια την ανακοίνωση της Globalsoft για το θέμα:

Σχόλια της Globalsoft σε σχέση με την ματαίωση της συμφωνίας ανάμεσα στην AremisSoft Corporation και θεσμικούς επενδυτές της

Η εταιρεία LK GlobalSoft.com Ltd απευθύνεται προς τους επενδυτές για να σχολιάσει την απόφαση της AremisSoft Corporation να μην προχωρήσει σε αυτό το στάδιο στη συμφωνία αύξησης της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της GlobalSoft.

Η GlobalSoft επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή σχετίζεται με την επικέντρωση της AremisSoft στην αντιμετώπιση της αδυσώπητης επίθεσης που δέχεται από κερδοσκόπους της πτώσης (short sellers) στις ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, η AremisSoft σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που διαθέτει για την αγορά ιδίων μετοχών σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει επιτυχώς την επίθεση αυτή.

Σε καμιά περίπτωση η απόφαση της AremisSoft δε σχετίζεται με τα οικονομικά δεδομένα της GlobalSoft, ούτε με οποιαδήποτε διασάλευση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο εταιρείες.

Η GlobalSoft περαιτέρω επισημαίνει ότι οι συνέργιες οι οποίες επρόκειτο να προκύψουν από τη μετατροπή της σε θυγατρική εταιρεία της AremisSoft Corporation μπορούν να εξασφαλιστούν με ειδική συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες για από κοινού προώθηση των προϊόντων τους και κοινές εξαγορές και επεκτάσεις πόλου προκύψουν οι κατάλληλες ευκαιρίες.

Όσον αφορά τους επενδυτές της GlobalSoft, η εταιρεία εκτιμά ότι η απόφαση της AremisSoft δεν τους επηρεάζει αρνητικά, καθώς η αρχική συμφωνία αφορούσε συγκεκριμένους θεσμικούς επενδυτές της εταιρείας και όχι το σύνολο των επενδυτών. Επιπλέον, έχουμε παρατηρήσει ότι η οργανωμένη επίθεση των κερδοσκόπων της πτώσης (short sellers) εναντίον της AremisSoft επέδρασε τον τελευταίο καιρό αρνητικά στην τιμή της μετοχής της GlobalSoft λόγω της αναμενόμενης μετατροπής της Εταιρείας σε θυγατρική εταιρεία της AremisSoft.

Γενικά, η Εταιρεία εκτιμά ότι η ματαίωση της συμφωνίας ανάμεσα στην AremisSoft και θεσμικούς επενδυτές της δεν πρόκειται να βλάψει, καθώς θα καταβληθεί προσπάθεια να εξασφαλιστούν σε μεγάλο βαθμό οι συνέργιες που προέκυπταν από τη συμφωνία με άλλη μορφή. Η Εταιρεία παραμένει δεσμευμένη στην υλοποίηση τους στρατηγικού της σχεδίου, έχοντας ως γνώμονα την πρόσθεση αξίας στην επένδυση που έκαναν οι μέτοχοι της.