You are here

Γόρδιος δεσμός η υπόθεση «καρτέλ»

16/04/2004 23:56
Νέα στοιχεία κατέθεσαν BOC – CPB – HB, κατά την πρώτη ημέρα της τελικής διαδικασίας στην υπόθεση περί της δημιουργίας καρτέλ μεταξύ των τραπεζών. Η αξιολόγηση των στοιχείων αυτών από το ΔΣ της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού, θα γίνει όπως πληροφορείται η StockWatch, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη συνεδρίες στις οποίες δεν θα παρίστανται βεβαίως οι δικηγόροι των τραπεζών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην εναρκτήρια διαδικασία το απόγευμα της Παρασκευής, οι εκπρόσωποι των τραπεζών έθεσαν παράλληλα ενώπιον των μελών του Συμβουλίου και ζητήματα που αφορούν, τόσο τη διαδικασία όσο και την ουσία της υπόθεσης. Όπως πληροφορείται η StockWatch, τα μέλη του ΔΣ της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού ζήτησαν κάποιες διευκρινήσεις, ενώ το όλο τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει στις αρχές της εβδομάδας, όταν θα καθορισθεί και η επόμενη συνεδρία του Συμβουλίου της ΕΠΑ στην οποία θα παραστούν ξανά οι νομικοί σύμβουλοι Τράπεζας Κύπρου, Λαϊκής και Ελληνικής Τράπεζας.

Πάντως, όπως δήλωσε τις προηγούμενες μέρες στη StockWatch, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΠΑ Χριστόδουλος Τσιέλεπος, η όποια απόφαση ληφθεί δεν πρόκειται να κοινοποιηθεί αμέσως, αφού η ΕΠΑ προτίθεται να κάνει χρήση του δικαιώματος για επιφύλαξη της δημοσιοποίησης της.

Οι τράπεζες που απορρίπτουν την κατηγορία για προσυνεννοήσεις στις τραπεζικές χρεώσεις, υποστηρίζουν ανεπίσημα τουλάχιστον, ότι ο ανταγωνισμός δημιουργεί προς όφελος του πελάτη όπως τον διαμορφώνουν οι δυνάμεις της αγοράς και όχι οι γραπτές ή κρυφές προσυνεννοήσεις μεταξύ τους.

Του Κυριάκου Κυριακίδη