You are here

H Μarfin καλεί φιλικά την Κύπρου

17/04/2007 14:57
• Ποια στάση θα τηρήσει η BOCY;

• Ο Βγενόπουλος θα αναφερθεί στα οφέλη

• Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου


Σε λίγη ώρα αναμένεται να διαφανεί αν η πρόσκληση της Marfin Popular για φιλική συνεργασία βρήκε αποδέκτη την Τράπεζα Κύπρου. Τα επιτελεία των δυο τραπεζών λίγη ώρα πριν τη Γενική Συνέλευση της Marfin βρίσκονται επί ποδός. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Marfin και ο Διευθύνων Σύμβουλος Ανδρέας Βγενόπουλος στις 5 το απόγευμα αναμένεται να παρουσιάσουν στους μετόχους το μοντέλο συνεργασίας που επιδιώκουν με την Τράπεζα Κύπρου, με στόχο να αναπτυχθούν συνέργιες προς όφελος των μετόχων των δυο τραπεζών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πολύ πιθανόν μέλη του ΔΣ και στελέχη της BOCY να παραστούν στη 83η Ετήσια Γενική Συνέλευση της MPB για να ακούσουν απευθείας από τον κ. Βγενόπουλο το μοντέλο στρατηγικής συνεργασίας. Ωστόσο, αυτό που αναφέρεται από την πλευρά της Τράπεζας Κύπρου είναι ότι θα δώσουν το παρόν τους όχι απαραίτητα μέσω της ιδιότητας που έχουν αλλά ως μέτοχοι της Marfin.

Η ατζέντα της Έκτακτης Συνέλευσης που θα γίνει μετά την Τακτική, περιλαμβάνει ψήφισμα για την παροχή από τους μετόχους εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο να συζητήσει με την Κύπρου τους όρους και τομείς συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη συνεργιών προς όφελος των μετόχων των δύο τραπεζών. Δεδομένης της συσπείρωσης των μετόχων της Marfin, η παροχή εξουσιοδότησης στο ΔΣ θεωρείται δεδομένη.

Με το αποτέλεσμα της σημερινής συνέλευσης οι σχέσεις της Marfin Popular Bank με την Τράπεζα Κύπρου μπαίνουν σε μια νέα φάση που αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι τις 6 Ιουνίου, που είναι η Γενική Συνέλευση της Κύπρου.

Στη σημερινή Γενική Συνέλευση της Marfin αναμένεται να παραστούν αντιπρόσωποι από τη Eurolife, τη Cisco και τη Cytrustees που ανήκουν στο Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου και έχουν στα χαρτοφυλάκια τους μετοχές της MPB, με στόχο, σύμφωνα με τις ενδείξεις, να καταψηφίσουν το επίμαχο ψήφισμα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης της Marfin και την πρόσκληση φιλικής συνεργασίας, αναμένεται να ακολουθήσει η απάντηση της Τράπεζας Κύπρου.

Βελτιωμένα αποτελέσματα - αναθεώρηση επιχειρηματικού σχεδίου

Στη σημερινή συνέλευση αναμένεται να δοθεί και το στίγμα των αποτελεσμάτων της Marfin Popular για το πρώτο τρίμηνο, που θα ανακοινωθούν στις 9 Μαΐου. Ήδη με ανακοίνωσή της η MPB αναφέρει ότι το ΔΣ στο πλαίσιο της σημερινής του συνεδρίας έκανε, μεταξύ άλλων, ανασκόπηση της πορείας της τράπεζας κατά το α’ τρίμηνο του έτους και της εξέλιξης ορισμένων σημαντικών εργασιών του Ομίλου που παρουσιάσθηκαν σε προκαταρκτική και ενδεικτική μορφή. Το Διοικητικό Συμβούλιο διαπίστωσε ότι τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου αναμένεται να είναι σημαντικά αυξημένα σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις (guidance) που περιλαμβάνονται στο δημοσιοποιημένο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας.

Στις 9 Μαΐου, αναμένεται να γίνει και θετική αναθεώρηση των προβλέψεων του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας.

Της Γεωργίας Χαννή