You are here

Χ. Βασιλείου: Τα ορόσημα για ανάκαμψη τομέα υπηρεσιών

30/06/2020 12:19

Στα χρονικά ορόσημα για την ανάκαμψη του τομέα των υπηρεσιών αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της KPMG Κύπρου, Χρίστος Βασιλείου.

Μιλώντας στο 10ο Economic Congress, ο κ. Βασιλείου ανέφερε ότι πρώτο ορόσημο είναι ο Οκτώβριος του 2020 όταν θα εκλείψουν τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.

Το δεύτερο ορόσημο είναι ο Δεκέμβριος του 2020 όταν θα σταματήσουν οι αναστολές των δόσεων και θα αρθούν οι διευκολύνσεις που δόθηκαν στις εταιρείες για πληρωμή ΦΠΑ με δόσεις.

Για το 2021, ο κ. Βασιλείου εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο τομέας των επαγγελματικών υπηρεσιών θα επιστρέψει σε ικανοποιητικά επίπεδα. «Σημαντικό για τις υπηρεσίες δεν είναι απλά η κρατική στήριξη αλλά και η επίσπευση των διαδικασιών της κρατικής μηχανής και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους», υπογράμμισε. 

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου, κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων σημειώθηκε μείωση στον τομέα της παροχής υπηρεσιών και κυρίως στις συμβουλευτικές υπηρεσίες. Ωστόσο, πρόσθεσε, με τη χρήση της τεχνολογίας «καταφέραμε να βγάλουμε κόσμο εκτός γραφείων χωρίς να μειωθεί η παραγωγικότητα και κερδίσαμε κάποια έργα μέσω τηλεδιασκέψεων».

Για το μέλλον, ο κ. Βασιλείου τόνισε πως πολλά θα κριθούν από τον άνοιγμα των χωρών για επενδύσεις.

Γ.Χ.