You are here

HB: Προς έκδοση 8,1 εκ. μετοχών

27/04/2009 10:50
Σε έκδοση μέχρι 8,1 εκ. μετοχών προχωρεί η Ελληνική Τράπεζα στο πλαίσιο εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της επενδυτικής Αθηνά. Η Ελληνική Τράπεζα, ανακοίνωσε σήμερα ότι την Τετάρτη 20 Μαΐου 2009 αμέσως μετά τη λήξη της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα τεθεί προς έγκριση ειδικό ψήφισμα με το οποίο δίνεται εξουσιοδότηση στο ΔΣ της τράπεζας όπως προχωρήσει στην έκδοση μέχρι 8.100.000 νέων μετοχών της τράπεζας χωρίς αυτές να προσφερθούν πρώτα στους μετόχους της και οι μέτοχοι παραιτούνται των προτιμησιακών τους δικαιωμάτων αναφορικά με τις μετοχές αυτές.

Οι μετοχές αυτές θα παραχωρηθούν ως αντιπαροχή για την εξαγορά μέχρι και του 100% των μετοχών της επενδυτικής Αθηνά σε αναλογία μία νέα μετοχή της τράπεζας για κάθε τρεις μετοχές της Αθηνά που θα αποκτηθούν.

Ως ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων για σκοπούς δικαιώματος ψήφου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση (ημερομηνία Αρχείου) ορίζεται η 18η Μαΐου 2009. Με βάση την ημερομηνία αυτή, συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται από τις 14 Μαΐου 2009 (συμπεριλαμβανομένης) δεν θα λαμβάνονται υπόψη για σκοπούς δικαιώματος ψήφου. Κάθε μέτοχος που δικαιούται να παραστεί και να ψηφίσει στην πιο πάνω Συνέλευση δικαιούται να διορίσει Πληρεξούσιο Αντιπρόσωπο για να παραστεί και να ψηφίσει στη θέση του.

H ΗΒ, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, έχει στόχο να απορροφήσει την Αθηνά και να ενσωματώσει τις εργασίες της σε αυτές της τράπεζας για σκοπούς πιο συντονισμένης εφαρμογής των στρατηγικών σχεδιασμών του Ομίλου της Τράπεζας. Επιπρόσθετα, με την προτεινόμενη εξαγορά και απορρόφηση θα ενισχυθεί περαιτέρω η κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας και θα βελτιωθούν περαιτέρω οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας του Ομίλου.

Γ.Χ.