You are here

Η Aegean θέλει να αναπτυχθεί από Κύπρο

20/11/2014 15:25
Αυτό που ενδιαφέρει την Aegean πολύ είναι η ανάπτυξη από την Κύπρο και ψάχνουμε να βρούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Ευτύχιος Βασιλάκης.

Ερωτηθείς, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Ηράκλειο Κρήτης αναφορικά με τη διαδικασία για την πώληση στοιχείων ενεργητικού των κυπριακών αερογραμμών, ο κ. Βασιλάκης είπε ότι το βασικό στοιχείο ενεργητικού είναι το brand, προσθέτοντας ότι αν η ανάπτυξη από την Κύπρο θα γίνει «ανεξάρτητα ή και μέσα από μία τέτοια συνεργασία θα το δείξουν οι συνθήκες και το πώς θα διαμορφωθεί αυτή η προσπάθεια».

«Η Κύπρος είναι μία προέκταση της Ελλάδας, πρακτικά είμαστε εθνικά το ίδιο, και η δραστηριοποίηση από εκεί μας ενδιαφέρει πάρα πολύ», πρόσθεσε, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Aegean με αφορμή δημοσιεύματα στο σημερινό κυπριακό τύπο όσον αφορά σε δηλώσεις του αντιπροέδρου της εταιρείας.

Αναφερόμενος στη διαδικασία, ο κ. Βασιλάκης είπε ότι «το κυπριακό κράτος, νομίζω, έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί πλέον να την υποστηρίξει και λόγω κόστους και λόγω περιορισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», προσθέτοντας ότι «είναι μία εταιρεία, η οποία πρακτικά έχουν τελειώσει και τα χρήματά της και η δυνατότητά της να συνεχίσει ανεξάρτητα».

Ανέφερε ότι «το κυπριακό δημόσιο κινεί μία διαδικασία, η οποία είναι ουσιαστικά αντίστοιχη περίπου με αυτή που έγινε πριν από πέντε χρόνια για την Ολυμπιακή, δηλαδή ζητάνε ποιος ενδιαφέρεται για κάποια στοιχεία ενεργητικού της».