You are here

Η CLR Financial Services έτοιμη να προχωρήσει με Venture Capital στην Ελλάδα

12/03/2002 20:19
Στη δημιουργία ταμείου επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital) στην Ελλάδα, με αρχικό κεφάλαιο 20 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 10 εκατ. θα προέλθουν από το Ταμείο Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ), προχωρά η κυπριακή εταιρία CLR Financial Services.

Το θεσμικό πλαίσιο για το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας και το Venture Capital γενικότερα έχουν μεν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων αλλά δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το ΤΑΝEO, όπως μας ενημέρωσε ο διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου, Γιώργος Κιντής, δε δέχεται ακόμη αιτήσεις από φορείς που ενδιαφέρονται να προβούν σε σύσταση σχημάτων παροχής επιχειρηματικού κεφαλαίου.

Η CLR, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη Stockwatch ο ανώτερος διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών της CLR Financial Services Ντίνος Κωνσταντίνου, είναι έτοιμη να καταθέσει την αίτηση για την ίδρυση του venture capital μόλις το Ταμείο θα είναι έτοιμο να δεχτεί αιτήσεις.

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα που ανατέθηκε από την CLR στην ελληνική εταιρία συμβούλων Kantor, για την επιλογή των επιχειρήσεων που θα είναι οι αποδέκτριες των κεφαλαίων του venture capital. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου η εταιρία στοχεύει σε επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν προοπτικές ανάπτυξης, διευκρινίζοντας ότι τα ποσοστά συμμετοχής σε αυτές θα κυμαίνονται από 5% έως 40%.

Στο μεταξύ η εταιρία διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη παρουσίαση με θέμα "Η Κυπριακή Οικονομία και το Χρηματιστήριο: Παρόν και Μέλλον". Στόχοι της εκδήλωσης ήταν η προσέλκυση Ελλήνων επενδυτών στην Κύπρο, η εξοικείωση με το ελληνικό επενδυτικό κοινό, αλλά και η προετοιμασία του γεωγραφικού ανοίγματος της εταιρίας στην ελληνική αγορά.