You are here

Η επόμενη μέρα για ACS – NETI

04/02/2005 17:31
Κοινή πορεία αποφάσισαν να ακολουθήσουν Avacom Computer Services και ΝΕΤΙ L.C.C λίγες μέρες μετά την απόρριψη της πρότασης εξαγοράς από το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση οι δύο εταιρείες έχουν καταλήξει σε συμφωνία συνεργασίας για «ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων κάτω από νέα ή νέες εταιρείες στις οποίες θα συμμετέχει με 51% η Avacom και 49% η NETI». Πηγές της κυπριακής εταιρείας, υποδεικνύουν ότι η ΝΕΤΙ ασχολείται με πληθώρα δραστηριοτήτων (τηλεπικοινωνίες, χρηματοδοτήσεις, κατασκευαστικές εργασίες κ.α.) γεγονός που θα υποβοηθήσει στον εμπλουτισμό των εργασιών της ACS. Όπως δηλώνουν οι ίδιες πηγές, εντός της επόμενης εβδομάδας, οι ιθύνοντες των δύο εταιρειών θα πραγματοποιήσουν ταξίδι στην Ευρώπη για να εξετάσουν διάφορες προοπτικές που αφορούν «μεγάλα έργα». Προσθέτουν ότι οι βλέψεις των δύο εταιρειών (ή μιας τρίτης εταιρείας που θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό) είναι προς το εξωτερικό και όχι την Κύπρο, η οποία θα λειτουργεί ως βάση.

Να σημειωθεί ότι μετά τη συμφωνία συνεργασίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η NETI LLC θα συμμετέχει με τον διορισμό στελεχών της στο Διοικητικό Συμβούλιο της Avacom». Τονίζεται ακόμα ότι το ενδιαφέρον της αμερικανικής εταιρείας για συμμετοχή στο κεφάλαιο της ACS «παραμένει» και για τα σκοπό αυτό «έχει δεσμεύσει τους κυρίους μετόχους για παραχώρηση μέρους των μετοχών τους, ή και όλες εφόσον προχωρήσει σε νέα δημόσια πρόταση για απόκτηση της πλειοψηφίας στη τιμή των 46 σεντ ανά μετοχή, στα πλαίσια των κανονισμών του ΧΑΚ».

Γ.Α.