You are here

Η Ermes προχωρεί στην αίτηση ένταξης στο ΧΑΚ

14/03/2006 11:36
Στην αίτηση για ένταξη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου προχωρεί η Ermes, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας Προσφοράς και Έκδοσης των Δικαιωμάτων Αγοράς Μετοχής (ΔΑΜ), προς τους μετόχους της.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας CTC, «ως αποτέλεσμα της αναδιοργάνωσης και διαχωρισμού των δραστηριοτήτων του Συγκροτήματος Woolworth που έγινε στις 31 Δεκεμβρίου 2003, η δημόσια εταιρεία CTC απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών της Ermes, με τη δέσμευση να προσφέρει σε όλους τους μετόχους της Woolworth την ευκαιρία να αποκτήσουν, εφόσον το επιθυμούν, τις μετοχές αυτές». «Η CTC είχε δεσμευθεί να προσφέρει τις μετοχές της Ermes στην ίδια τιμή που τις αγόρασε, πλέον τόκοι και άλλα έξοδα μέχρι την ολοκλήρωση της Προσφοράς. Με βάση τα πιο πάνω, η τιμή της μετοχής της Ermes καθορίστηκε στα 24 σεντ», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

«Η προσφορά αυτή γίνεται μόνο στους μετόχους της Woolworth και αφορά συνολικά 144.570.316 μετοχές της Ermes, που θα παραχωρηθούν σε αναλογία 3 μετοχές Ermes ονομαστικής αξίας 20 σεντ την καθεμιά, για κάθε 2 μετοχές Woolworth που κατέχουν. Η καταβολή του τιμήματος αγοράς των μετοχών θα γίνει με την αποδοχή της Προσφοράς», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΔΑΜ και μέρισμα από Ermes

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το ΔΣ της Ermes, κατά τη διάρκεια συνεδρίας στις 10 Μαρτίου 2006, αποφάσισε να παραχωρήσει δωρεάν σε όλους τους μετόχους της Ermes 1 ΔΑΜ, για κάθε 5 μετοχές Ermes που θα κατέχουν. «Η τιμή άσκησης κάθε ΔΑΜ θα είναι 40 σεντ το καθένα και η ημερομηνία άσκησης ορίσθηκε ο Απρίλιος του 2011», σημειώνει η εταιρεία. Επιπρόσθετα, το ΔΣ της Ermes αποφάσισε όπως μελετήσει στην προσεχή συνεδρία του, εντός Απριλίου 2006, την καταβολή μερίσματος ύψους 8% επί της ονομαστικής αξίας της μετοχής των 20 σεντ, ( 1,6 σεντ ανά μετοχή), που ανέρχεται στο συνολικό ποσό των £2.8 εκ., από τα κέρδη που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία. Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, δικαιούχοι θα είναι όλοι οι μέτοχοι, που θα είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο της Εταιρείας μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της Προσφοράς μετοχών της Ermes από τη CTC στους μετόχους της Woolworth.

«Δηλαδή, τόσο το μέρισμα όσο και τα ΔΑΜ θα δικαιούνται και οι νέοι Μέτοχοι που θα αποκτήσουν μετοχές της Ermes», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ermes: Δραστηριοποιείται στο λιανικό, στοχεύει στο ΧΑΚ

Η εταιρεία Ermes, η οποία μέχρι στιγμής δεν είναι μέλος του ΧΑΚ, δραστηριοποιείται στον τομέα του λιανικού εμπορίου με τα πολυκαταστήματα Ermes και Debenhams, τα μεγαλοκαταστήματα Super Home Center D.I.Y., την αλυσίδα καταστημάτων Ζako και τα καταστήματα Next, Adams, Peacocks και Miss Sixty. Από τις 20 Δεκεμβρίου 2004 συμμετέχει με ποσοστό 10% στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας η Βρετανική Debenhams Retail Plc, ιδιοκτήτρια αλυσίδας πολυκαταστημάτων διεθνώς, ενώ το συνολικό εκδοθέν κεφάλαιο της Ermes ανέρχεται σε £35 εκ., αποτελούμενο από 175 εκ. μετοχές ονομαστικής αξίας 20 σεντ η καθεμιά. Οι άλλοι μέτοχοι της Ermes είναι σήμερα η CTC και η Woolworth.

«Το ΔΣ της Ermes αποφάσισε όπως, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας Προσφοράς και Έκδοσης των ΔΑΜ, προχωρήσει στην υποβολή αίτησης για εισαγωγή όλων των μετοχών και των ΔΑΜ της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Περισσότερες λεπτομέρειες για τα πιο πάνω θέματα καθώς και ημερομηνίες Προσφοράς, αποδοχής της Προσφοράς, ημερομηνίες Αρχείου για την Έκδοση των ΔΑΜ και για το μέρισμα θα ανακοινωθούν μετά την έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Ενημερωτικού Δελτίου της Δημόσιας Προσφοράς της», καταλήγει η CTC.

Γ.Χ.