You are here

Η SPAR έρχεται στην Κύπρο

11/07/2017 10:34
Νέα στρατηγική συνεργασία με την SPAR International, το μεγαλύτερο συνεταιριστικό δίκτυο λιανικής πώλησης τροφίμων, ανακοίνωσε η Ermes Department Stores.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί στην Κύπρο στοχεύει να διαχειριστεί το μεγαλύτερο συνεταιριστικό δίκτυο καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων και να καταστεί σημαντικός πάροχος υπηρεσιών χονδρικού και λιανικού εμπορίου σε ανεξάρτητους λιανέμπορους.

«Αυτή η συνεργασία μεταξύ της μεγαλύτερης συνεταιριστικής αλυσίδας λιανικής πώλησης τροφίμων στο κόσμο και του μεγαλύτερου ομίλου λιανικής στη Κύπρο, θα επιφέρει μια νέα δυναμική στο ήδη υφιστάμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον της λιανικής πώλησης τροφίμων στη χώρα. Και οι δύο εταιρείες έχουν να προσφέρουν πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία σε αυτό το νέο εγχείρημα», σημειώνεται.

Η SPAR διαθέτει 12.545 καταστήματα σε 44 χώρες και πρόσφατα ανακοίνωσε πωλήσεις ύψους €33,1 δισ. για το 2016. Από την πλευρά της η Ermes είναι η κορυφαία εταιρεία λιανικής πώλησης στην Κύπρο στις κατηγορίες ένδυσης, καλλυντικών, DIY και ηλεκτρικών ειδών, με περισσότερα από 90 καταστήματα λιανικής, 7 από τα οποία λειτουργούν στην Ελλάδα, με πάνω από 75.000 τ.μ. χώρων πώλησης.

Τα πρώτα καταστήματα SPAR που θα ανοίξουν στη Κύπρο σχεδιάζεται να λειτουργήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2018 με στόχο το άνοιγμα περισσότερων από 20 καταστημάτων SPAR τα επόμενα πέντε χρόνια. Το SPAR δίκτυο θα αποτελείται τόσο από μετατροπή υφιστάμενων καταστημάτων στο μοντέλο SPAR όσο και από νέα ιδιόκτητα καταστήματα που θα αναπτυχθούν από την Ermes.

Η SPAR International παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης του δικτύου της μέσω του σχεδιασμού καταστημάτων, της προμήθειας προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης του προσωπικού, της βελτιστοποίησης της εφοδιαστικής αλυσίδας, της βελτίωσης των εσωτερικών λειτουργιών, του σχεδιασμό και υλοποίησης κοινών ενεργειών μάρκετινγκ του δικτύου. Η πρόσβαση στις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές και στην τεχνογνωσία της SPAR International, θα συνδυαστεί με την τοπική εμπειρία και ικανότητες της Ermes, προσφέροντας ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών και ωφελημάτων σε ανεξάρτητους λιανεμπόρους που θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν τις δραστηριότητες τους μέσα σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Μιλώντας σχετικά με τη νέα στρατηγική συνεργασία του συγκροτήματος Ermes, ο Μάριος Σιακόλας, εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cyprus Trading Corporation Plc δήλωσε ότι «Το Όραμα του συγκροτήματος Ermes για το μέλλον, είναι να διατηρήσει την ηγετική θέση του στην Κύπρο και μέσω νέων στρατηγικών συμμαχιών και συνεργασιών να δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο για συνεχή κερδοφόρο ανάπτυξη χωρίς όμως κανένα συμβιβασμό στην κοινωνική μας ευθύνη. Ενώ θα επωφεληθούμε από το παγκόσμιο δίκτυο της SPAR και τις υπηρεσίες υποστήριξης, δεν θα σταματήσουμε να ενισχύουμε τους τοπικούς παραγωγούς, προμηθευτές, διανομείς και λιανεμπόρους, προσφέροντας στην οικονομία της χώρας μας. Αυτή η νέα στρατηγική συνεργασία με την SPAR είναι η τέλεια ευκαιρία για να επιτύχουμε αυτό το όραμα και είμαστε πολύ σίγουροι και αισιόδοξοι γι’ αυτό το νέο εγχείρημα».

Ο Tobias Wasmuht, διευθύνων σύμβουλος της SPAR International δήλωσε: «Η είσοδος της SPAR στην Κύπρο παρέχει στους ανεξάρτητους λιανεμπόρους τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στον αυξανόμενο ανταγωνισμό και όλο και μεγαλύτερη συγκέντρωση της αγοράς στην Κύπρο από τοπικές και διεθνείς αλυσίδες καταστημάτων, ικανοποιώντας ταυτόχρονα πλήρως τις ανάγκες των καταναλωτών. Η λειτουργία κάτω από την ομπρέλα της SPAR Κύπρου, επιτρέπει στους προοδευτικούς ανεξάρτητους λιανεμπόρους να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους, ενώ ταυτόχρονα να εκμεταλλευτούν τα οφέλη μιας ισχυρής διεθνούς μάρκας με τις οικονομίες κλίμακας ενός ομίλου αγορών που λειτουργεί τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που θα συνεργαστούμε με το συγκρότημα Ermes για να φέρουμε τη SPAR στην Κύπρο και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τη επιτυχία αυτής της στρατηγικής συνεργασίας».