You are here

Η Τράπεζα Κύπρου πώλησε το Elea Estate & Golf Course

17/04/2019 08:45

Μετά από σχετικό διαγωνισμό της Τράπεζας Κύπρου, η Panda City Development Plc, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ήταν οι πιο υψηλοί προσφοροδότες για απόκτηση του Elea Estate & Golf Course, με προσφορά €49 εκ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε δύο περίπου μήνες και η Panda City DevelopmentPlc υπολογίζει ότι το έργο θα ελκύσει επενδύσεις από τις πωλήσεις, άνω του €1 δισ. στα τρία χρόνια που θ’ ακολουθήσουν.

Το Elea Estate & Golf Course, που βρίσκεται στην περιοχή Μαραθούντας, στην Πάφο, θα περιλαμβάνει συνολικά 250 πολυτελείς κατοικίες, 300 διαμερίσματα και ξενοδοχείο τύπου boutique, 85 δωματίων, σε συνεργασία με τα Fairmont Hotels & Resorts.

Ο ανώτερος εκτελεστικός διευθυντής, ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Panda City Development, κ. Umer Khan, είναι επιχειρηματίας με διεθνή δραστηριότητα και ηγείται ομίλου επενδυτών από τις πέντε ηπείρους. Το πολύ σημαντικό έργο θα αποτελέσει πηγή επένδυσης νέων κεφαλαίων από το εξωτερικό και θα ενισχύσει την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου,  καθώς και της οικοδομικής βιομηχανίας γενικότερα, με μεγάλη συνεισφορά στην οικονομία, με τη δημιουργία περίπου 500 νέων θέσεων εργασίας.

Φιλοδοξία των επενδυτών είναι το Elea Estate να αποτελέσει ένα ακόμα προορισμό για διακοπές πολυτελείας στην περιοχή της Μεσογείου.

Η Panda City Development Plc, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών αλλαγής της ιδιοκτησίας, θα παρουσιάσει στο κοινό της Κύπρου το πλάνο ανάπτυξης που θα ακολουθήσει.