You are here

Ίδρυση Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου- Ιαπωνίας

07/04/2021 12:04

Το ΚΕΒΕ, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του για διάνοιξη νέων δρόμων και προοπτικών για τις κυπριακές επιχειρήσεις, ανακοίνωσε την ίδρυση του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου- Ιαπωνίας, με απώτερο στόχο την προώθηση, επέκταση και ενθάρρυνση των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Ιαπωνίας.

Πρώτος Πρόεδρος του Συνδέσμου εξελέγη ο Στέλιος Δημητρίου και το πρώτο Διοικητικού Συμβούλιο απαρτίζεται από καταξιωμένους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν σχέσεις με την Ιαπωνία. Πρόθεση του Συνδέσμου είναι να πρωτοστατήσει στις προσπάθειες της κυβέρνησης για διάνοιξη της Ιαπωνικής αγοράς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την ίδρυση του Συνδέσμου χαιρέτισε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της ιδρυτικής συνέλευσης με θέμα τις προοπτικές που διανοίγονται για επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών. Ο Υπουργός ανάφερε ότι το Υπουργείο του στηρίζει τέτοιες ενέργειες οι οποίες αποσκοπούν στην προώθηση των οικονομικών συμφερόντων της Κύπρου και πιο συγκεκριμένα στην αύξηση του εμπορίου και την προσέλκυση επενδύσεων. Στην κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο θα στηρίξει ενεργά το έργο του νέου Συνδέσμου στα ευρύτερα πλαίσια της οικονομικής διπλωματίας που ασκεί.

Την εκδήλωση αλλά και την ιδρυτική συνέλευση του Συνδέσμου χαιρέτισε επιπλέον η Πρέσβειρα της Ιαπωνίας στην Κύπρο Seki Izumi η οποία εξέφρασε την πλήρη στήριξη της προς το Σύνδεσμο, καθώς και ο Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κάτω από την αιγίδα του οποίου θα λειτουργεί ο Σύνδεσμος.

Σημειώνεται επίσης ότι ο Σύνδεσμος λειτουργεί με την υποστήριξη του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας που είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο.

Μέλη του Συνδέσμου μπορούν να εγγραφούν Κυπριακές και Ιαπωνικές επιχειρήσεις.