You are here

Ήρα-Κύκνος-Sharelink: Για λόγους διαφάνειας.....εκτός πατώματος

25/06/2001 14:27
Η απόφαση για αναστολή της διαπραγμάτευσης των τίτλων των εταιρειών ΚΥΚΝΟΣ, ΗΡΑ και SHARELINK, πάρθηκε ύστερα από γραπτό αίτημα των τριών εταιρειών το οποίο ακολούθησε συνάντηση σήμερα νωρίς το πρωί, των 3 Προέδρων τους με τις Αρχές του ΧΑΚ. Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γενικός Διευθυντής του ΧΑΚ, κ. Νώντας Μεταξάς που κλήθηκε από την Stockwatch να σχολιάσει την αναστολή της διαπραγμάτευσης των τριών τίτλων.

Σχολιάζοντας το ίδιο γεγονός ο Πρόεδρος του Συγκροτήματος Elma κ. Μ. Ιωαννίδης δήλωσε στη Stockwatch ότι αυτή η ξαφνική εξέλιξη δρομολογήθηκε για την απόλυτη προστασία των επενδυτών.

Όπως ανέφεραν οι κ. Μεταξάς και Ιωαννίδης, πληροφορίες που αφορούν τις τρεις εταιρείες μπορούν να γίνουν γνωστές μόνο σε μία μερίδα επενδυτών και όχι σε όλους και το γεγονός αυτό οδήγησε το ΧΑΚ και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να θέσουν εκτός πατώματος τις τρεις εταιρείες μέχρι τη στιγμή εκείνη που όλοι οι επενδυτές θα μπορέσουν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη εντός των ημερών θα εκδοθεί ανακοίνωση για κατατόπιση των επενδυτών έτσι ώστε να υπάρξει διαφάνεια επί του θέματος και να μην επηρεαστούν λανθασμένα στην αγορά ή πώληση των μετοχών τους.