You are here

ITTL: Τι θα γίνουν τα €13 εκ.

26/11/2009 06:46
Προς εξόφληση των χρεών ύψους €91 εκ. που έχει συσσωρεύσει θα χρησιμοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που επιχειρεί να αντλήσει η ITTL μέσω δημόσιας πρόσκλησης, ενώ το υπόλοιπο θα αξιοποιηθεί για ολοκλήρωση του Εμπορικού Πάρκου Σιακόλα.

Η εταιρεία επιδιώκει να αντλήσει €13 εκ. μέσω της έκδοσης μετοχών στο κοινό και όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό της δελτίο, ποσό €3,5 εκ. θα χρησιμοποιηθεί για χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου και το υπόλοιπο, ύψους μέχρι €9,5 εκ. περίπου, θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του δανεισμού και άλλων υποχρεώσεων.


Η ITTL είναι ιδιοκτήτρια του Εμπορικού Πάρκου Σιακόλα, που περιλαμβάνει το Τhe Mall of Cyprus. Είναι θυγατρική της Woolworth, που ανήκει κατά 77% στην οικογένεια Σιακόλα.

Το συμπληρωματικό ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας, που δημοσιεύθηκε χθες, περιλαμβάνει στοιχεία για την πορεία των εργασιών της εταιρείας, που ασχολείται με την εμπορική εκμετάλλευση του Πάρκου και εργοδοτεί δέκα άτομα.

Το 2008 η εταιρεία εισέπραξε €7,9 εκ. από δικαιώματα χρήσης και χώρων. Τα έσοδα της κατέγραψαν σημαντική αύξηση λόγω της λειτουργίας του Mall of Cyprus ολόκληρο το 2008 έναντι τεσσάρων μηνών το 2007.

Το 2008 το κέρδος από εργασίες κατέγραψε αύξηση €39 εκ. λόγω της λειτουργίας του εμπορικού κέντρου, αλλά κυρίως από τα κέρδη €33 εκ. που προέκυψαν από την επανεκτίμηση ακινήτων.

Το συνολικό κέρδος για το 2008 ανήλθε στα €30,3 εκ. έναντι ζημιών €1,3 εκ. το 2007.

Για το εξάμηνο του 2009, η εταιρεία εμφανίζει κέρδη €1,4 εκ.

Η CISCO, που ετοίμασε το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας, την αποτιμά στα €0,75 ανά μετοχή ή στα €88 εκ.

Η εταιρεία ευελπιστεί ότι με την ολοκλήρωση του Πάρκου Σιακόλα θα έχει ετήσια εισοδήματα €9,2 εκ. από δικαιώματα χρήσης χώρων και επιπρόσθετα εισοδήματα λόγω των επιπρόσθετων δικαιωμάτων χρήσης που προκύπτουν με βάση το ποσοστό επί των πωλήσεων των χρηστών στο Mall και στο ΙΚΕΑ και από την αξιοποίηση κοινόχρηστων χώρων.

Η ITTL έχει υποβάλει αίτηση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου για εισαγωγή των τίτλων της στην Εναλλακτική Αγορά.

Της Γεωργίας Χαννή