You are here

JP: Επενδυτές, αρπάξτε τις ευκαιρίες

21/01/2010 09:57
Τραπεζικές ευκαιρίες και άνοδο των τιμών των μετοχών το δεύτερο εξάμηνο του 2010, διαβλέπει η JP Morgan. Σε έκθεση της με αφορμή συναντήσεις που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα με στελέχη των πέντε μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών ( Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς και Τράπεζα Κύπρου), η JP Morgan σημειώνει ότι οι τιμές των μετοχών αναμένεται να παραμείνουν ευμετάβλητες, ωστόσο τονίζει ότι, «πιστεύουμε οι “υπομονετικοί” επενδυτές με ορίζοντα 6 - 12 μηνών, θα μπορούσαν να αρπάξουν την ευκαιρία ώστε να επωφεληθούν από την κυκλική ανάκαμψη».

Όπως αναφέρεται, μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου 2009, καταγράφηκε η πρώτη βελτίωση ( οι ελληνικές τράπεζες ανέκαμψαν κατά 200% - 300% από τα χαμηλά του Φεβρουαρίου). Δεύτερη ανάκαμψη εκτιμάται να συμβεί το δεύτερο εξάμηνο του 2010, καθώς οι αγορές προεξοφλούν ανάκαμψη το 2011 και βλέπουν πιο απτές αποδείξεις για την πρόόδο της δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας «που θα μπορούσε να προσφέρει περιθώριο ανόδου μεγαλύτερο του 50% από τα τρέχοντα επίπεδα».

Οι μετοχές που προτιμά η JP Morgan είναι η Εθνική Τράπεζα, η Alpha και η Τράπεζα Κύπρου. Για την Εθνική, αναφέρει ότι το 50% των κερδών δεν προέρχεται από την ελληνική αγορά κυρίως από την τουρκική Finasbank και εκτιμάται να παραμείνει μία από τις πιο κερδοφόρες ευρωπαϊκές τράπεζες με ισχυρή κεφαλαιουχική βάση.

Για την Alpha Bank, αναφέρεται η ισχυρή κεφαλαιουχική βάση και το συντηρητικό ενεργητικό και για την Τράπεζα Κύπρου, η μικρή έκθεση στην ελληνική αγορά και η ισχυρή επιχειρηματική δυναμική στη Ρωσία.

Για τη BOCY, αναμένεται βελτίωση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου το τέταρτο τρίμηνο.

Η JP Morgan διατηρεί τις τιμές στόχους των τραπεζών. Για τη BOCY η τιμή στόχος είναι €5, για την Εθνική €36 και για την Alpha Bank €20.

Της Γεωργίας Χαννή