You are here

Κ.Α.: Δεν θα χρεοκοπήσουμε

21/10/2001 21:42
Η εταιρία βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση και δεν υπάρχει ενδεχόμενο κήρυξης πτώχευσης παρά την σημαντική πτώση των κρατήσεων και την μεγάλη αύξηση των ασφαλίστρων. Αυτά δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών κ. Λοϊζίδης, απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων μετά το τέλος της λειτουργίας για τα 800χρονα της Μόνης Μαχαιρά στην οποία παρέστη.

Σε ερώτηση πόσο επηρεάστηκαν οι κρατήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών μετά το τρομοκρατικό κτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου κατά των ΗΠΑ, ο κ. Λοϊζίδης είπε ότι τον Οκτώβριο υπήρξε μείωση της τάξεως του 15%, ενώ αναμένονται απώλειες της τάξεως του 30% για τον Νοέμβριο και πιθανόν και για τους υπόλοιπους χειμερινούς μήνες.

Εκτός αυτού, ο κ Λοϊζίδης είπε ότι οι Κ.Α. έχουν να αντιμετωπίσουν και την απότομη αύξηση των ασφαλίστρων από 1.5 σε 7 εκατομμύρια λίρες χωρίς οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση από το κράτος, κάτι που είναι σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αερογραμμές που δέχθηκαν οικονομική στήριξη από τις κυβερνήσεις τους.

Σε ερώτηση κατά πόσο τα μέτρα που θα λάβουν οι Κ.Α. για αντιμετώπιση της κρίσης συμπεριλαμβάνουν και απολύσεις, δήλωσε ότι δεν θα ανανεωθούν 300 θέσεις εποχιακών υπαλλήλων, ενώ δεν θέλησε να δώσει ακριβή στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της εταιρίας που όπως δήλωσε έχει σίγουρα επηρεαστεί.