You are here

Κάλεσμα προς εταιρείες για συμμετοχή σε εκθέσεις

22/05/2019 07:20

Κάλεσμα σε εταιρείες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών, της βιομηχανίας και της γεωργίας για συμμετοχή σε εκθέσεις εμπορικού χαρακτήρα απευθύνει το υπουργείο εμπορίου.

Το υπουργείο, με δύο ανακοινώσεις ανοίγει παράθυρο επιχορήγησης της συμμετοχής επιχειρήσεων σε εκθέσεις στο εξωτερικό, μέσω των προγραμμάτων ενισχύσεων «de minimis».

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία εμπορίου ανακοίνωσε χθες, ότι δέχεται αιτήσεις για το σχέδιο ενισχύσεων ήσσονος σημασίας προς κυπριακές επιχειρήσεις οι οποίες συμμετέχουν σε εμπορικές εκθέσεις στο εξωτερικό στις οποίες το υπουργείο εμπορίου συμμετέχει με Κρατικό Περίπτερο το 2020, καθώς και για την ιδιωτική συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εντός του 2020.

Για τα δύο σχέδια οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο υπουργείο από τις 21 Μαΐου μέχρι τις 12 Ιουλίου 2019.

Σε ότι αφορά τις εκθέσεις στο εξωτερικό, στην πρόσκληση υποβολής αιτήσεων, το υπουργείο αναφέρει ότι προτίθεται να συμμετέχει σε επτά διαφορετικές εκθέσεις την επόμενη χρονιά.

Πρόκειται για δύο εκθέσεις σπιτιού και οικοδομικών υλικών που θα διεξαχθούν η μια στο Παρίσι και η άλλη στο Ντουμπάι, τέσσερις εκθέσεις τροφίμων και ποτών σε Ντουμπάι, Σιγκαπούρη, Παρίσι και Κάιρο και μια έκθεση φρούτων και λαχανικών στο Βερολίνο.

Η δεύτερη πρόσκληση του υπουργείου που απευθύνεται σε επιχειρήσεις του γεωργικού και βιομηχανικού τομέα καθώς και του τομέα των υπηρεσιών, προορίζεται για ιδιωτική συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις, το 2020, στα πλαίσια τριών διαφορετικών σχεδίων Eνισχύσεων Ήσσονος Σημασίας για ΚυπριακέςØ Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Μεταποίησης ή/και Εμπορίας Βιομηχανικών Προϊόντων, Εμπορίας Γεωργικών Προϊόντων, Παροχής Υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι με την πρόσκληση δεν αναλαμβάνεται εκ μέρους του υπουργείου δέσμευση σε περίπτωση μη έγκρισης του προϋπολογισμού 2020, ή και από μη συμμετοχή σε κάποιες από τις εκθέσεις.

Μ.Χ.