You are here

Κεντρική: Στο ΧΑΚ η τελική απόφαση για τις ναυτιλιακές

14/06/2001 13:05
Σοβαρές επιφυλάξεις διατηρεί η Κεντρική Τράπεζα σχετικά με την εισαγωγή ναυτιλιακών εταιρειών στο Κυπριακό Χρηματιστήριο. Τις επιφυλάξεις διατύπωσε εκ νέου ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντης Αυξεντίου στον Υπουργό Οικονομικών Τάκη Κληρίδη στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 8:30 σήμερα το πρωί.

Σε δηλώσεις του ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι η τελική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από τις Αρχές του Χρηματιστηρίου και ότι η παρέμβαση της Κυβέρνησης και τις Κεντρικής τράπεζας έχει περισσότερο συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Ο κύριος Αυξεντίου επανέλαβε, καταλήγοντας ότι η Κεντρική Τράπεζα έχει άποψη επί του θέματος την οποία θα κατέθεσε τόσο στην συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών όσο και στη συνάντηση που θα γίνει με τις Αρχές του Χρηματιστηρίου.

Σε ερώτηση ποια είναι η θέση της Κεντρικής Τράπεζας αρκέστηκε να πει ότι είναι γνωστή. Ο κύριος Αυξεντίου απέδωσε την διαφωνία της Κεντρικής Τράπεζας για το θέμα των ναυτιλιακών στην πρόσφατη συνάντηση που έγινε για το όλο θέμα, σε παρεξήγηση. Ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας, πρόσθεσε ο κύριος Αυξεντίου, απλά διατύπωσε την άποψη ότι η Κεντρική Τράπεζα βάσει των κανονισμών δικαιούται να διαφοροποιήσει τους συναλλαγματικούς περιορισμούς.

Από την πλευρά του Υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε την συνάντηση θετική και αρκέστηκε να αναφέρει ότι ανάμεσα στα ενδιαφερόμενα μέρη θα συνεχιστεί ο διάλογος και ανταλλαγούν απόψεις για και βρεθεί η χρυσή τομή. Ο Υπουργός Οικονομικών επεσήμανε επίσης ότι ανεξάρτητα από τις θέσεις που θα κατατεθούν εκ μέρους της Κυβέρνησης και της Κεντρικής Τράπεζας η τελική απόφαση θα ληφθεί από τις αρχές του XAK.