You are here

Κέρδη €10 εκ. για Βασιλικό το εξάμηνο

26/07/2019 16:27

Αύξηση των κερδών του ανακοίνωσε για το εξάμηνο του 2019 το Τσιμεντοποιείο Βασιλικού.

Το κέρδος για την περίοδο ανήλθε σε €10,4 εκ. έναντι €8,9 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Τα εισοδήματα για το πρώτο εξάμηνο του 2019 ανήλθαν σε €54 εκ. έναντι €49,6 εκ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Η αύξηση στα έσοδα προέρχεται από την αύξηση στη ζήτηση όπου έχει καλύψει τις μειώσεις των τιμών πώλησης που υπήρξαν μεταξύ των δύο περιόδων.

Το μικτό κέρδος ανήλθε στα €15,3 εκ. από €13,8 εκ.

Τα έξοδα διανομής αυξήθηκαν στα €2,3 εκ. από €2,1 εκ. ενώ τα έξοδα διοίκησης παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Στα φετινά αποτελέσματα, περιλαμβάνεται κέρδος €787 χιλ. από πώληση συνδεδεμένων εταιρειών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το κόστος ενέργειας, τα καύσιμα και η διαχείριση περιβάλλοντος βρίσκονται στις προτεραιότητες τις διεύθυνσης, εστιάζοντας στην αποδοτικότητα των παραγωγικών διαδικασιών, την αξιοποίηση των εναλλακτικών καυσίμων και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Επιπλέον, ακολουθώντας την παγκόσμια τάση της τσιμεντοβιομηχανίας, η εταιρεία θα εστιάσει την προσοχή της στην προώθηση προϊόντων τσιμέντου φιλικότερου προς το περιβάλλον μέσω του μάρκετινγκ και της τιμολόγησης.

Τον Μάιο του 2019, η εταιρεία ανακοίνωσε την πώληση του μεριδίου που κατείχε σε συνδεδεμένες εταιρείες που ασχολούνται με την εξόρυξη αδρανών υλικών στο πλαίσιο της στρατηγικής της να επικεντρωθεί στην κύρια δραστηριότητά της. Η συναλλαγή επίσης απέφερε κέρδος €787 χιλ. όπως εμφανίζεται στην ενοποιημένη κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης.

Αναφορικά με τις προοπτικές, αναφέρεται ότι το κόστος ενέργειας, δηλαδή οι τιμές καυσίμων και ηλεκτρικής ενέργειας, δημιουργούν αβεβαιότητα και πρόκληση λόγω της ψηλής μεταβλητότητας των τιμών που παρατηρήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν, γεγονός που με τη σειρά του επηρεάζει τη βάση κόστους της εταιρείας μαζί με το αυξανόμενο κόστος δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε αυτές τις πτυχές της λειτουργίας της εταιρείας για τον μετριασμό αυτών των δυνητικά αρνητικών επιπτώσεων.

Γ.Χ.