You are here

Κέρδη €12 εκ. και αλλαγές στο Βασιλικό

28/07/2017 09:52
Στα €11,8 εκ. ανήλθαν τα κέρδη του Τσιμεντοποιείου Βασιλικό το εξάμηνο του 2017 έναντι κερδών €11,9 εκ. το εξάμηνο του 2016.

Τα εισοδήματα για το πρώτο εξάμηνο του 2017 ανήλθαν σε €52,8 εκ. έναντι €49 εκ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Η αύξηση στα έσοδα προέρχεται από την αύξηση στη ζήτηση στην επιτόπια αγορά, η οποία αυξάνεται με σταθερό ρυθμό για δεύτερο συνεχόμενο έτος. Η αύξηση στην επιτόπια αγορά έχει καλύψει τις μειώσεις των τιμών πώλησης που υπήρξαν μεταξύ των δύο περιόδων.

Το μεικτό κέρδος μειώθηκε στα €17,7 εκ. από €18,6 εκ. πέρσι.

Στον τομέα της παραγωγής, υπήρξε αρνητική επίδραση από τις αυξήσεις στο κόστος ενέργειας και κυρίως αυτό του ηλεκτρισμού μειώνοντας το περιθώριο λειτουργικού κέρδους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Τα κέρδη από επενδυτικές δραστηριότητες και συνδεδεμένες εταιρείες συνεισέφεραν θετικά στη συνολική κερδοφορία με βελτίωση ύψους €454 χιλ.

Τα έξοδα διανομής μειώθηκαν στα €2,4 εκ. από €2,7 εκ.

Αναφορικά με τις προοπτικές, σημειώνεται ότι τα αυξημένα έσοδα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους αναμένεται να συνεχίσουν, όμως το κόστος ενέργειας επίσης αναμένεται να παραμείνει αυξημένο σε σύγκριση με το 2016.

Αλλαγές στη διεύθυνση

Η εταιρεία ανακοίνωσε και αλλαγές στη διεύθυνση. Η γενική διεύθυνση της εταιρείας μετά την αφυπηρέτηση του κ. Γ. Σιδέρη ανατίθεται στον εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας Αντώνιο Αντωνίου και τριών αναπληρωτών γενικών διευθυντών. Στη θέση των αναπληρωτών γενικών διευθυντών διορίστηκαν με ισχύ από την 1 Αυγούστου 2017 οι κ.κ. Ανδρέας Ανδρέου, Γεώργιος Σάββα και Στέλιος Συκοπετρίτης.

Γ.Χ.