You are here

Κέρδη €6 εκ. για Logicom

27/02/2015 10:02
Αύξηση των κερδών της κατά 58,3% ανακοίνωσε η εταιρεία πληροφορικής Logicom λόγω, όπως αναφέρεται, της αύξησης του κύκλου εργασιών της.

Τα κέρδη που αναλογούν στους μετόχους της ανήλθαν στα €6,4 εκ. έναντι κερδών €4,1 εκ. το 2013.

Ο κύκλος εργασιών παρουσίασε σημαντική αύξηση 28,9% σε σχέση με το 2013 φθάνοντας στα €631,6 εκ. από €490 εκ. το 2013. Ο κύκλος εργασιών του τομέα διανομής παρουσίασε σημαντική αύξηση της τάξης του 28,7% κυρίως λόγω της αύξησης των πωλήσεων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη Σαουδική Αραβία, καθώς και ο κύκλος εργασιών των τομέων παροχής λύσεων λογισμικού και ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής ο οποίος παρουσιάζει επίσης σημαντική αύξηση της τάξης του 30,8%, παρά την κατάσταση ύφεσης στην οποία περιήλθε η κυπριακή οικονομία και η αγορά γενικότερα.

Το ποσοστό του μεικτού περιθωρίου κέρδους παρουσιάζει μείωση από 7,3% το 2013 σε 6,8%, κυρίως λόγω της μεγάλης αύξησης της συνεισφοράς του τομέα διανομής όπου το περιθώριο μεικτού κέρδους είναι χαμηλότερο.

Τα άλλα εισοδήματα αφορούν κυρίως συνεισφορές από τους προμηθευτές για προώθηση των προϊόντων τους καθώς και εισοδήματα από συνεργασίες με τρίτους.

Η αύξηση στα έξοδα διοίκησης κατά €2 εκ. και σε ποσοστό 7,4% σε σχέση με το 2013, οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εξόδων προσωπικού και υποδομών, ως αποτέλεσμα της επέκτασης του συγκροτήματος σε νέες αγορές και της διεύρυνσης της γκάμας των διαθέσιμων προϊόντων.

Tο κέρδος από εργασίες ανήλθε σε €14,5 εκ., αυξημένο κατά 47,2% σε σχέση με το 2013, κυρίως λόγω της αύξησης του κύκλου εργασιών του συγκροτήματος.

Η συναλλαγματική διαφορά, που προκύπτει κυρίως από τη μεταβολή της ισοτιμίας του δολαρίου Αμερικής έναντι του ευρώ, είχε αρνητική επίδραση στα αποτελέσματα του συγκροτήματος και ανέρχεται σε ζημιά €927,1 χιλ. σε σχέση με κέρδος €346,9 χιλ. το 2013.

Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι παρά τις υπάρχουσες συνθήκες αγοράς που χαρακτηρίζονται από την αβεβαιότητα λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και την αβεβαιότητα στη διακύμανση της ισοτιμίας του δολαρίου Αμερικής έναντι του ευρώ κατά
το 2015, οι προοπτικές εκτιμώνται θετικές και θα επιδιωχθεί αυξημένη λειτουργική και τελική κερδοφορία. Η προσπάθεια της αναλογικής μείωσης των λειτουργικών δαπανών και της αύξησης της παραγωγικότητας θα συνεχιστεί.

Γ.Χ.