You are here

ΚΕΒΕ: Όχι σε κλειστές επιχειρήσεις

19/02/2021 16:15

Την έντονη αντίθεση του στο να παραμένουν κλειστές ή να υπολειτουργούν οι επιχειρήσεις και την ίδια στιγμή κάποιοι να συναθροίζονται σε μαζικές διαδηλώσεις, εκφράζει το ΚΕΒΕ.

Το ΚΕΒΕ διερωτάται με ανακοίνωση του πώς, από τη στιγμή που οι  επιχειρήσεις μέλη του συμμορφώνονται με όλα τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς στον αριθμό των ατόμων  που φέρνουν για εργασία, υπολειτουργόντας και καταγράφοντας ζημιές, κάποιοι άλλοι μπορούν να συμμετέχουν σε μαζικές εκδηλώσεις.

Δεν είναι ούτε πρόθεση ούτε επιθυμία του ΚΕΒΕ να εμπλακεί στο θέμα των  διαδηλώσεων. Δεν μπορεί ωστόσο να αντιληφθεί τη λογική με την οποία   επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, και εστιατόρεια παραμένουν κλειστά, ζητείται από τους πολίτες να αποστέλλουν μήνυμα για να διακινηθούν ακόμα και για λόγους υγείας και την ίδια στιγμή εκατοντάδες άλλα άτομα μπορούν να συγχρωτίζονται σε διαληλώσεις, στις οποίες δεν υπάρχει οποιαδήποτε πιθανότητα τήρησης των μέτρων υγιεινής.

Το ΚΕΒΕ καλεί την κυβέρνηση, τη Βουλή αλλά πρώτιστα την επιδημιολογική ομάδα  να αντιληφθούν την αντιφατικότητα αυτών των ενεργειών και να πάρουν τις σωστές αποφάσεις που θα εδραιώνουν την εμπιστοσύνη και τη  συνεργασία των πολιτών σε αυτή τη δύσκολη μάχη κατά της πανδημίας.