You are here

ΚΕΒΕ: Τέλος στην «γάγγραινα» των ακάλυπτων

30/01/2003 11:40
Τέλος σε μια τακτική που εξελίχθηκε σε ''γάγγραινα'' για τις συναλλαγές και "σε ανασταλτικό παράγοντα" στην επιχειρηματική δραστηριότητα ευελπιστεί το ΚΕΒΕ ότι θα βάλει η νέα οδηγία της Κεντρικής Τράπεζας για τις ακάλυπτες επιταγές που τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Φεβρουαρίου.

Σε ανακοίνωση του το ΚΕΒΕ χαιρετίζει τη έναρξη αυτής της διαδικασίας για την οποία, όπως αναφέρει, έχει καταβάλει πολύχρονες προσπάθειες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αλλά και σύμφωνα με τις οδηγίες της ΚΤ, από την ημερομηνία αυτή αρχίζει και η καταχώρηση σε Κεντρικό Αρχείο των εκδοτών ακάλυπτων επιταγών και η διαδικασία που προνοείται με όλες τις δυσμενείς συνέπειες για τους εν λόγω εκδότες.

Το ΚΕΒΕ καλεί όλους τους εμπλεκομένους να συμμορφωθούν με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας και της συνακόλουθης διαδικασίας, ώστε να εδραιωθεί εύρυθμη λειτουργία στο εμπόριο και γενικότερα στις συναλλαγές.

Το ΚΕΒΕ εκτιμά ότι με την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων ''θα τεθεί οριστικά τέρμα στην τακτική των ακάλυπτων επιταγών, το οποίο ταλαιπωρεί το εμπόριο και υπονομεύει την οικονομία μας''.