You are here

Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως: Συμφωνία με ΕΤΕ

05/04/2006 11:31
• Για στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Συμφωνία για τη διαχείριση του Προγράμματος «Multiannual Programme for Enterprise and Entrepreneurship», το οποίο αφορά τη χρηματοδότηση κυπριακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υπέγραψε η Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (European Investment Fund-EIF) στις 27 Μαρτίου 2006.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Κυπριακής Τράπεζας Αναπτύξεως, το Πρόγραμμα εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Σχέδιο Παροχής Εγγυήσεων για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, το οποίο χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διαχειρίζεται το EIF. «Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την παροχή διευκολύνσεων στη χρηματοδότηση των επενδύσεών τους. Η ισχύς του προγράμματος είναι άμεση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως, η διαχείριση του προγράμματος αυτού εμπίπτει στα πλαίσια της πολιτικής της Τράπεζας για προώθηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων που στόχο έχουν τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των κυπριακών επιχειρήσεων ούτως ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την ένταξή μας στην ΕΕ.

Γ.Χ.