You are here

Logicom: Βελτίωση εκτός της Demetra

31/12/2020 17:12

Βελτιωμένη κερδοφορία εξαιρουμένων των αποτελεσμάτων της Demetra Holdings αναμένει η εταιρεία Logicom. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά το 2020, σε σύγκριση με το 2019, ο κύκλος εργασιών και το λειτουργικό κέρδος από τις συνήθεις/υφιστάμενες εργασίες παρουσιάζουν μείωση, λόγω της επίδρασης της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) με συνεπακόλουθες αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, ωστόσο, η κερδοφορία μη συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων της συνδεδεμένης εταιρείας Demetra Holdings Plc ("Δήμητρα") αναμένεται βελτιωμένη. 

Σημειώνεται ότι δεν μπορεί να δοθεί ασφαλής εκτίμηση για την τελική Κερδοφορία μετά τη Φορολογία, λόγω της μη διαθεσιμότητας της απαιτούμενης πληροφόρησης σε σχέση με τα αναμενόμενα αποτελέσματα της Δήμητρα, συνέπεια της μη διαθεσιμότητας της απαιτούμενης πληροφόρησης των αντίστοιχων αναμενόμενων αποτελεσμάτων της Ελληνικής Τράπεζας για συμπερίληψη τους στα αποτελέσματα της Δήμητρα. Όταν θα υπάρχει η απαιτούμενη πληροφόρηση, η Εταιρεια θα προβεί στις δέουσες ανακοινώσεις.

Η Demetra Holdings Plc ανακοίνωσε ότι με βάση τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις, το Συγκρότημα αναμένεται να καταγράψει κέρδος το έτος που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, σημαντικά μειωμένο σε σχέση με τo 2019, λόγω του ότι στα αποτελέσματα του 2019 συμπεριλαμβάνεται η διαγραφή της αρνητικής υπεραξίας που προέκυψε από την αναγνώριση της επένδυσης στην Ελληνική Τράπεζα με την μέθοδο της καθαρής θέσης.

Το αναμενόμενο κέρδος προκύπτει κατά κύριο λόγο από τη συμπερίληψη στααποτελέσματα του Συγκροτήματος του μεριδίου κέρδους που αναλογεί στο Συγκρότημα από τη συμμετοχή του στην Ελληνική Τράπεζα και την επένδυση σε μετοχές στην εταιρεία Logicom
Public Ltd.

Δεν μπορεί να δοθεί ασφαλής εκτίμηση για την τελική κερδοφορία μετά την φορολογία λόγω του ότι η απαιτούμενη πληροφόρηση σε σχέση με τα αποτελέσματα της Ελληνικής Τράπεζας δεν είναι διαθέσιμη. Όταν θα υπάρχει η απαιτούμενη πληροφόρηση, η Εταιρεία θα προβεί στις δέουσες ανακοινώσεις

Γ.Χ.