You are here

Lordos Hotels: Έδωσε €3,8 εκ. για απόκτηση μετοχών UHL

25/10/2019 10:13

Στο 50,23% από 33,62% ανεβάζει το ποσοστό συμμετοχής της η Lordos Hotels στη United Hotels (Lordos-UHL) Limited με την αγορά 234,2 χιλ. μετοχών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία απέκτησε 234.246 συνήθεις μετοχές της UHL, επιπρόσθετα από τις 474.075 μετοχές που ήδη κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Ως τίμημα αγοράς των μετοχών συμφωνήθηκε το ποσό των €16,30 ανά μετοχή (σύνολο €3,8 εκ.), άμεσα καταβλητέο σε μετρητά.

Η UHL δραστηριοποιείται στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας και από το έτος 1978 είναι η ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του παραλιακού ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων γνωστό ως «Lordos Beach Hotel» που βρίσκεται στη Λάρνακα.

Η εταιρεία ανέκαθεν εκπροσωπείτο και εκπροσωπείται στο διοικητικό συμβούλιο της UHL με τρείς διοικητικούς συμβούλους και έχει διαρκή ενεργό συνεργασία με την UHL και το ξενοδοχείο «Lordos Beach Hotel». Το ξενοδοχείο «Lordos Beach Hotel» ανακαινίσθηκε πλήρως κατά την περίοδο Νοεμβρίου 2017 και Φεβρουαρίου 2019 ενώ έχει επίσης εξασφαλίσει πολεοδομική άδεια για την προσθήκη 35 νέων δωματίων και πρόσθετων δημόσιων χώρων.

Σύμφωνα με τις ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις της UHL για το έτος 2018, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στο ποσό των €5,3 εκ. και το καθαρό κέρδος μετά τη φορολογία ανήλθε στο ποσό των €772,2 χιλ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα διαχείρισης της UHL για το εννεάμηνο του 2019, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στο ποσό των €4,5 εκ. περίπου με μεικτό κέρδος στο ποσό των €1,9 εκ.

Σημειώνεται ότι η απόφαση για την εξαγορά των μετοχών λήφθηκε λαμβάνοντας υπόψη ότι:

(α) Η εξαγορά των μετοχών εξασφαλίζει στην εταιρεία ποσοστό πέραν του 50% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της UHL καθιστώντας την UHL ελεγχόμενη από την εταιρεία και μέλος του συγκροτήματος,

(β) Η εξαγορά των μετοχών εξασφαλίζει συνέργειες μεταξύ των τριών ξενοδοχείων του συγκροτήματος.

(γ) Η εξαγορά των μετοχών εμπίπτει εντός της πάγιας πολιτικής της εταιρείας να προβαίνει σε εξαγορά συμμετοχών σε εταιρείες ή μονάδες στις οποίες ήδη συμμετέχει ώστε να αυξάνει το μερίδιο συμμετοχής της και να τις βοηθά συνεχώς να αναβαθμίζουν την ποιότητα των προϊόντων τους και την απόδοση τους, και

(δ) το τίμημα αγοράς θεωρείται λογικό σε σχέση με τη καθαρή λογιστική αξία της UHL και επίσης λογικό σε σχέση με την αξία των εγκαταστάσεων και τις προοπτικές απόδοσης και κερδοφορίας του ξενοδοχείου «Lordos Beach Hotel» για το 2019 και μετέπειτα.

Η απόφαση της εξαγοράς έχει ληφθεί κατόπιν αξιολόγησης από το αρμόδιο εσωτερικό τμήμα του συγκροτήματος. Δεν έχει ζητηθεί συμβουλή εξωτερικού εμπειρογνώμονα.

Ως αποτέλεσμα της εξαγοράς των μετοχών δεν αναμένεται να προκύψει σημαντική υπεραξία ή κέρδος ή ζημιά. Η εξαγορά των μετοχών θα τύχει λογιστικού χειρισμού σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

Τονίζεται ότι η εξαγορά αναμένεται να ενισχύσει την ποιότητα του προϊόντος που προσφέρει το συγκρότημα και να βελτιώσει την απόδοση των ξενοδοχείων του και συνακόλουθα θα διευρύνει την πελατειακή βάση την οποία θα μπορεί το συγκρότημα να εξυπηρετεί. Αναμένεται επίσης ότι θα επηρεάσει θετικά την κερδοφορία της UHL.

Γ.Χ.