You are here

Louis: Πώληση ξενοδοχείου προς €16 εκ.

06/06/2012 09:28
Την πώληση ξενοδοχείου στον Πρωταρά σε εταιρεία που ελέγχεται από τράπεζα ανακοίνωσε η εταιρεία Λούης έναντι €15,8 εκ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοινωση, στα πλαίσια στρατηγικού σχεδίου που μεταξύ άλλων προνοεί την αναδιάρθρωση και μείωση του δανεισμού του Συγκροτήματος, η θυγατρική της εταιρείας Louis Hotels Public Company Limited προχώρησε στη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας του ξενοδοχείου Louis Althea Beach (150 διαμερισμάτων) στον Πρωταρά στην εταιρεία Smooland Properties Ltd, η οποία ελέγχεται από την Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λιμιτεδ.

Στα πλαίσια της πιο πάνω συμφωνίας το ξενοδοχείο ενοικιάστηκε από την Louis Hotels για περίοδο τριών ετών με δικαίωμα ανανέωσης για ακόμη δύο.

Η Louis Hotels για τα δυο πρώτα χρόνια της ενοικίασης, διατηρεί το δικαίωμα επαναγοράς του ξενοδοχείου στην ίδια τιμή με την τιμή πώλησης πλέον μεταβιβαστικά έξοδα. Περαιτέρω για τα επόμενα τρία χρόνια και σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον αγοράς από τρίτο πρόσωπο, η εταιρεία διατηρεί δικαίωμα πρώτης επιλογής (right of first refusal).

Από την πώληση δεν προκύπτει λογιστική ζημιά ή κέρδος.

Το καθαρό προϊόν πώλησης χρησιμοποιήθηκε για τη μείωση του δανεισμού της Louis Hotels Public Company Ltd και του συγκροτήματος της Louis plc.

Η εταιρεία κατέγραψε το 2011 ζημιές €82,7 εκ. έναντι ζημιών €10,2 εκ. το 2010.

Γ.Χ.