You are here

Μ. Σιακόλας: Ρευστοποίηση επενδύσεων

15/09/2017 07:04
Ο όμιλος εταιρειών CTC ατενίζει το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία, δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Μάριος Σιακόλας.

Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Cyprus Trading Corporation, της Ermes Department Stores Plc και της Woolworth (Cyprus) Properties Plc, τόνισε ότι η Κύπρος ξεπέρασε τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και τώρα βρίσκεται στην αρχή ενός θετικού οικονομικού περιβάλλοντος το οποίο θα αποφέρει στα επόμενα λίγα χρόνια σημαντικότατη αυξήσει στην κερδοφορία του ομίλου.

Η CTC, είπε, διατηρεί αναλλοίωτη τη στρατηγική της ρευστοποίησης ώριμων επενδύσεων η οποία θα της επιτρέψει με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια να υιοθετήσει σε όλες της τις δραστηριότητες μια δυναμική πορεία ανάπτυξης, όχι μόνο οργανωτικής αλλά και μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Αναφερόμενος στις περσινές θετικές εκτιμήσεις γύρω από το χαρτοφυλάκιο εμπορικών ακινήτων του ομίλου ανέφερε ότι η θυγατρική Woolworth (Cyprus) Properties Plc βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ξένους επενδυτές για διάθεση ακινήτων της.

Παρουσιάζοντας εκ μέρους του κ. Σιακόλα τα αποτελέσματα της CTC για το 2016, ο εκτελεστικός σύμβουλος οικονομικών και πληροφορικής, Γιώργος Λουκά, ανέφερε ότι ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε σε €302 εκ. σημειώνοντας αύξηση 3,8%.

Η εταιρεία είχε οριακές ζημιές το 2016 σε σχέση με ζημιά €45 εκ. το 2015.

Με τις στοχευμένες ενέργειες για απομόχλευση, ο όμιλος CTC πέτυχε να μειώσει τον τραπεζικό δανεισμό του και κατ’ επέκταση τα χρηματοδοτικά του έξοδα κατά €4,4 εκ.

Αποτελέσματα Woolworth

Αναφορικά με τη Woolworth (Cyprus) Properties Plc, το 2016 κατέγραψε ικανοποιητικά αποτελέσματα, αναφέρθηκε στη συνέλευση.

Συγκεκριμένα, τα συνολικά αποτελέσματα του έτους επηρεάστηκαν θετικά από τα κέρδη λόγω αυξήσεων στις αξίες των ακινήτων του συγκροτήματος, που ανήλθα σε €4,9 εκ. έναντι ζημιών €28,2 εκ. το 2015.

Βελτιωμένα, τονίστηκε, αναμένονται τα συνολικά αποτελέσματα του συγκροτήματος για το 2017.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας, Δημήτρης Δημητρίου, η ανάκαμψη της οικονομίας και ιδιαίτερα στον τομέα των ακινήτων προσδίδει πολύ θετικές προοπτικές στην ανάπτυξη των ακινήτων του συγκροτήματος και στην καλύτερη αξιοποίηση των επενδυτικών ακινήτων.

Αποτελέσματα Ermes

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα της Ermes Department Stores Plc, ο κύκλος εργασιών το 2016 έφθασε τα €153 εκ., παρουσιάζοντας αύξηση 1.1%.

Οι ζημιές μειώθηκαν στα €4 εκ. από €18,5 εκ.

Όπως τονίστηκε, το συγκρότημα Ermes βρίσκεται σε πορεία πλήρους αναδιοργάνωσης με πολλές νέες ενέργειες και δράσεις, τα θετικά αποτελέσματα των οποίων θα φανούν στα αποτελέσματα του 2017.