You are here

Με την AXON ξεκινάει διαπραγματεύσεις η ελληνική κυβέρνηση για την Ολυμπιακή

05/07/2001 17:48
Με τον όμιλο ΑΧΟΝ ξεκινά διαπραγματεύσεις η Ελληνική Δημοκρατία, για την εξαγορά από αυτόν του πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, μετά τη σημερινή μαραθώνια συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, αποφασίσθηκε η σύσταση επιτροπής για τις διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους αγοραστές της ΟΑ.

Η Κυβερνητική Επιτροπή μελέτησε σήμερα τις τέσσερις προσφορές και απέρριψε τη Golden Aviation του ομίλου Ρέστη, γιατί αφορούσε μόνο τμήμα του πακέτου της Ολυμπιακής.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία ο υπουργός Μεταφορών της Ελλάδας, Χρίστος Βερελής ανέφερε ότι «Οι τρεις εναπομείνασες προσφορές παραμένουν εντός των πλαισίων του διαγωνισμού και ο σύμβουλος προτείνει ως πρώτη προσφορά εκείνη του ομίλου Axon. Με τον όμιλο αυτό θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση, η οποία θα διαρκέσει για ένα περίπου μήνα».

«Παράλληλα», κατέληξε ο υπουργός Μεταφορών, «θα υπάρξει συζήτηση και με τους άλλους δύο υποψηφίους, τις Κυπριακές Αερογραμμές και τον αυστραλιανό όμιλο (Integrated Airline Solutions), προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό και την εξασφάλιση των ποσών που απαιτούνται ώστε η Ολυμπιακή να αρχίσει τη νέα της πορεία».