You are here

Μειωμένες ζημιές GAP

02/05/2017 10:11
Μικρή μείωση των ζημιών της ανακοίνωσε για το 2016 η GAP Vassilopoulos λόγω της αύξησης του κύκλου εργασιών της.

Οι ζημιές της εταιρείας ανήλθαν στις €594,8 χιλ. έναντι ζημιών €855,9 χιλ. το 2015.

Ο κύκλος εργασιών του συγκροτήματος ανήλθε σε €48,1 εκ. σε σύγκριση με €43,1 εκ. το 2015 παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 11,7% κυρίως λόγω επιπρόσθετου πελατολογίου στον τομέα ης επιμελητείας και μεταφορών (logistics).

Το μεικτό κέρδος του συγκροτήματος αυξήθηκε στα €8,3 εκ. από €6,8 εκ.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα έχουν επηρεαστεί θετικά από τις έντονες προσπάθειες του συγκροτήματος για μείωση του κόστους και τη συνεχιζόμενη θετική συνεισφορά από την επένδυση στην Swissport- GAP Vassilopoulos (Cyprus) Ltd και της Otero.

Αρνητικά τα αποτελέσματα έχουν επηρεαστεί από τα έξοδα διαχείρισης που έχουν συμπεριλάβει τα κόστα έναρξης και επέκτασης των Western Union στην Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς χρημάτων το 2016. Αυτή η εξέλιξη προβλέπεται να αυξήσει τον κύκλο εργασιών του ομίλου και να οδηγήσει σε θετική μελλοντική επίδραση στην κερδοφορία του.

Κατά τη διάρκεια του 2016, το συγκρότημα επένδυσε σε καινούρια ακίνητα, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό €1,1 εκ. τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από νέο δανεισμό.

Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι κύριοι στόχοι της διεύθυνσης της εταιρείας είναι η σταθερή ανάπτυξη και ενίσχυση των εργασιών της στο εξωτερικό και η βελτίωση των αποδόσεων ταυτόχρονα με τη διατήρηση της ηγετικής θέσης στους κύριους τομείς δραστηριότητάς του στην κυπριακή αγορά.

Η εταιρεία συμμετέχει στην κοινοπραξία που ανέλαβε τις θαλάσσιες υπηρεσίες και τον τερματικό σταθμό εμπορίου στη διαδικασία εμπορικοποίησης των δραστηριοτήτων του λιμανιού Λεμεσού.

Γ.Χ.