You are here

Μείωση κερδών για CTC

26/02/2010 11:14
Σημαντική μείωση κερδών ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία του ομίλου Σιακόλα CTC. Τα κέρδη που αναλογούν στους μετόχους της εταιρείας μειώθηκαν στα €8,7 εκ. από €26,6 εκ. το 2008.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας μειώθηκε κατά 3% στα €468,1 εκ. από €482,6 εκ. πέρσι.

Η μείωση της κερδοφορίας του Συγκροτήματος οφείλεται κυρίως στη συμπερίληψη κερδών δίκαιης αξίας από επενδυτικά ακίνητα της θυγατρικής Woolworth (Cyprus) Properties Plc το 2008, ύψους €23,4 εκ. μετά και την αφαίρεση πρόνοιας για αναβαλλόμενη φορολογία, το οποίο είναι μη επαναλαμβανόμενο. Οφείλεται επίσης στη μείωση της κερδοφορίας της θυγατρικής εταιρείας Ermes Department Stores Plc, λόγω των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στον τομέα του λιανεμπορίου.

Ποσό κέρδους ύψους €32,7 εκ. που πραγματοποίησαν η θυγατρική Woolworth (Cyprus) Properties Plc και η CTC από τη διάθεση στην Ermes Department Stores Plc των μετοχών που κατείχαν στη CTC-ARI Airports Ltd το 2009, δεν εμφανίζεται στο Ενδεικτικό Μη Ελεγμένο Συνοπτικό Ενοποιημένο Λογαριασμό Αποτελεσμάτων της CTC, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.

Όσον αφορά τις προοπτικές, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση της εταιρείας έχουν εκτιμήσει την κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται ένεκα της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, και καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες να συγκρατήσουν αφενός τις δαπάνες του Συγκροτήματος και αφετέρου, με εντατικές προωθητικές ενέργειες, να διατηρήσουν και αυξήσουν τις πωλήσεις και να κρατήσουν στο απαιτούμενο επίπεδο το ύψος των αποθεμάτων και των χρεωστών του, για να επιτύχει ικανοποιητικά αποτελέσματα στο τέλος του χρόνου και αν η οικονομία δείξει βελτίωση, να επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα.

Γ.Χ.